Last news in Fakti

20 Ноември, 2022 18:42 1 383 1

Челси не се е отказал от идеята да привлече Роналдо

  • кристиано роналдо-
  • футбол-
  • челси-
  • висша лига

„Сините“ са готови отново да се включват в преследването на Роналдо след слабия си старт на сезона и след закупуването на тима от американеца Тод Боули

Челси не се е отказал от идеята да привлече Роналдо - 1
Снимка: БГНЕС

Челси изглежда отново е променил мнението си относно трансфер на Кристиано Роналдо. „The Mirror“ твърди, че лондончани са готови да привлекат португалеца, ако настоящият му клуб Манчестър Юнайтед реши да уволни нападателя.

„Сините“ са готови отново да се включват в преследването на Роналдо след слабия си старт на сезона и след закупуването на тима от американеца Тод Боули. И, ако сега адвокатите на Юнайтед дадат „зелена светлина“ на клуба да уволни бившата звезда на Спортинг Лисабон, Реал Мадрид и Ювентус, тогава той ще стане свободен агент.

Това би поставило „червените дяволи“ в ситуация, в която няма да могат да попречат на евентуален трансфер на Роналдо на „Стамфорд Бридж“. Преди няколко дни беше съобщено, че на „Олд Трафорд“ са заявили на Кристиано, че няма смисъл да се на Карингтън след края на Световното първенство в Катар.

Повод за всичките тези главоболия за Юнайтед предизвика скандалното интервю на Роналдо пред журналиста Пиърс Морган, в което открито отправи критики към собствениците на клуба, мениджърът Ерик тен Хаг, част от съотборниците и към цялостното управление на отбора. Медиите на Острова твърдят, че адвокатите на „червените дяволи“ са предприели действия по преждевременното прекратяване на договора на 37-годишния нападател, настоявайки, че той е нарушил контракта си с клуба с думите, които изрече по време на интервюто пред Морган.

Преди интервюто да стане публично достояние се писа, че Юнайтед ще позволи на петкратния носител на „Златната топка“ да напусне „Олд Трафорд“ през януари, но при условие, че той не се присъедини към съперник от Висшата лига. „Червените дяволи“ искат да се освободят и от заплатата на Кристиано, която възлиза на около 500 хиляди паунда на седмица.

Собственикът на Челси Тод Боули искаше да привлече Роналдо още през лятото, но тогавашния мениджър на лондончани Томас Тухел беше против и така до трансфер не се стигна. След уволнението на Тухел и назначението на Потър се заговори, че Боули отново е лансирал идеята за привличането на Роналдо. Сега, след като се появява възможността за свободен трансфер, подобен ход изглежда още по-вероятен.

Преди няколко дни „Daily Mail“ излезе с информация, че Греъм Потър също е против това Роналдо да става част от Челси. Това обаче едва ли откаже Боwли, който не е доволен от представянето на отбора от началото на сезона. Лондончани заемат осмата позиция във Висшата лига, като изостават на осем точки от четвъртия Тотнъм. „Сините“ са отбелязали и най-малко голове от тимовете от първата поливана на класирането – 17.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    0 1 Отговор
    Роналдо е златна кокошка.Не може да го държат резерва или пускат по 20 мин.Уникален футболист.