20 Ноември, 2022 20:07 1 903 12

Еквадор вгорчи дебюта на Катар на Световното първенство

  • еквадор-
  • футбол-
  • мондиал 2022-
  • катар 2022-
  • катар-
  • световно първенство

В герой за латиноамериканците се превърна капитанът на тима Енер Валенсия, който вкара и двете попадения в мача

Еквадор вгорчи дебюта на Катар на Световното първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Еквадор започна със солидна победа на Мондиал 2022. „Трикольорите” се наложиха с 2:0 над домакина Катар, който определено разочарова в дебюта си на световни футболни финали. В герой за латиноамериканците се превърна капитанът на тима Енер Валенсия, който вкара и двете попадения в мача. Друг гол на футболиста на Фенербахче пък бе отменен заради засада. Лидерът на Еквадор обаче не успя да доиграе срещата на стадион „Ал Баит”, след като получи травма в коляното и бе принудително заменен.

Двубоят започна в доста високо темпо, като още в първите няколко минути двата тима показаха, че ще действат безкомпромисно. След няколко тежки сблъсъка в центъра на терена, футболистите на Еквадор стигнаха до свободен удар в половината на Катар. Топката бе центрирана в наказателното поле, където вратарят Саад Албееш не бе убедителен и не успя да се намеси при центрираната топка. Феликс Торес пробва труден удар от въздуха, но вместо да насочи коженото кълбо към вратата, го прати на главата на Енер Валенсия, който реализира.

Еквадор вгорчи дебюта на Катар на Световното първенство
Снимка: БГНЕС

Попадението обаче бе отменено, след преглед на ситуацията с ВАР. Оказа се, че при центрирането в наказателното поле, играч на Еквадор е бил зад отбраната на Катар.

Отмененото попадение обаче не смути играчите на селекционера Густаво Алфаро, които продължиха да бъдат по настоятелни и да търсят попадението. В 15-ата минута Енер Валенсия бе изведен в наказателното поле, където се озова очи в очи с вратаря Саад Алшееб. Стражът на домакините действа неразчетено, хвърляйки се в краката на футболиста на Еквадор. Капитанът на „трикольорите” падна на терена, а Орсато веднага посочи бялата точка.

Еквадор вгорчи дебюта на Катар на Световното първенство
Снимка: БГНЕС

Зад топката застана потърпевшият Енер Валенсия, който показа хладнокръвие и с много слаб, но техничен удар, преодоля стража на Катар за 1:0.

Тимът на Катар трудно отговаряше на атаките на южноамериканския си противник и продължи да приема играта дълбоко в своята половина, като много рядко успяваше да затрудни по някакъв начин отбраната на Еквадор.

Еквадор вгорчи дебюта на Катар на Световното първенство
Снимка: БГНЕС

Символичните гости удариха за втори път в мача в 31-ата минута, когато Енер Валенсия реализира втория си гол в мача. Капитанът на Еквадор засече с глава отлично центриране на Анхело Пресиадо отдясно, за да увеличи преднината на своя тим.

Няколко минути преди почивката героят на Еквадор Енер Валенсия притесни треньорския си щаб, след като поиска медицинска помощ. Капитанът на латиноамериканците напусна терена, но след известно време се завърна, въпреки че все още накуцваше.

Еквадор вгорчи дебюта на Катар на Световното първенство
Снимка: БГНЕС

Дълбоко в добавеното време на първата част, домакините от Катар стигнаха до първата си реална голова възможност от началото на срещата. След центриране в наказателното поле, Алмоез Али бе оставен абсолютно непокрит, но не успя да оправи точен удар.

През втората част нещата не се промениха особено. Отборът на Еквадор продължи да диктува темпото и няколко минути след подновяването на играта, играчите на Густаво Алфаро стигнаха до нови две възможности за гол.

Еквадор вгорчи дебюта на Катар на Световното първенство
Снимка: БГНЕС

Първо Густаво Плата центрира много добре в наказателното поле, където Михаел Естрада не успя да стигне топката и да отправи удар. Малко по-късно Кайседо намери Ромарио Ибара пред наказателното поле на домакините, който финтира бранител и веднага стреля с десния крак. Стражът на Катар обаче бе на мястото си и спаси по брилянтен начин.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спи спокойно

    7 1 Отговор
    Емир на катар
  • 2 Ветеринарен психолог

    19 1 Отговор
    Катар копира едно към едно играта на България при Ясен Петров. Комично душене на топката.
  • 3 виконта

    15 0 Отговор
    хамиларите да одят да маат дюнери
  • 4 Aлфа Bълкът

    7 1 Отговор
    Еквадор направо са си зачернили националния!
  • 5 Работник по съюза ..

    1 1 Отговор
    Тъжно...
  • 6 тренер

    6 0 Отговор
    За толкоз пари, толкоз 😉
  • 7 Гошо

    15 2 Отговор
    Катар,Матар - само се замислете от кога Булгар не е на световно първенство!!!
    Кочина пълна , изнасилена, деградирала и ограбена . Дори Сърбия е там!!!
    Ко стана вееее Ганлячоооо!
  • 8 Я МИСЛЕШЕ

    1 2 Отговор
    ЧЕ РУ.ия ТРЕБЕ да е световен чампион🍻
  • 9 Радостин

    3 3 Отговор
    Катар и нашите ще ги бият
  • 10 шейх Абду

    4 0 Отговор
    Тия Катар са много слаби, язък за милиардите им
  • 11 Мончо

    5 3 Отговор
    Добре, че си купиха домакинството на първенството, никога повече няма да успеят да играят в такъв форум тези слабаци от Катар
  • 12 Гюнтер Ферхойген

    7 2 Отговор
    Най слабия отбор на Световното е ясен - Катар, остава да разберем кой ли ще е най силен....