21 Ноември, 2022 08:00 1 548 4

Джокович завърши 2022 година с шеста титла от Финалите на АТР

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • атр

Ноле се представи на много високо ниво през цялата надпревара и логично стигна и до успеха, след като на финала победи Каспер Рууд със 7:5, 6:3 за малко повече от час и половина игра

Новак Джокович завърши 2022 година по най-добрия възможен начин. 35-годишният сърбин спечели за шести път в кариерата си финалния турнир на АТР. Ноле се представи на много високо ниво през цялата надпревара и логично стигна и до успеха, след като на финала победи Каспер Рууд със 7:5, 6:3 за малко повече от час и половина игра.

Мачът започна сравнително равностойно като всеки от двамата тенисисти печелеше своето подаване. Джокович обаче бе по-близо да вземе предимство, като първо пропусна две точки за пробив във втория гейм и още една в третия.

По всичко личеше, че сетът отива към тайбрек, но в 12-ия гейм Рууд се пропука и допусна да бъде пробит, с което Ноле взе сета със 7:5 в своя полза.

Във втория сет сърбинът взе инициативата с пробив за 3:1, след което двубоят стана лесен за него. До края той печелеше убедително подаванията си и затвори сета и мача с 6:3 в своя полза.

Така носителят на 21 титли от Големия шлем стана третият тенисист в историята след Илие Настаси е Роджър Федерер, който печели финалния турнир в три различни града. Този път това се случи в Торино, а преди това Ноле бе вдигал титлата и в Шанхай през 2008 и четири пъти в Лондон.

С шестата си титла Джокович се изравни с Роджър Федерер начело в класацията за най-много победи в този турнир, като остави зад гърба си Иван Лендъл и Пийт Сампрас с по 5 и Илие Настасе с 4.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЗиС 5

    5 0 Отговор
    Чичо Джок се представи много добре.
  • 3 Хаххах

    2 0 Отговор
    И сега кой ви крив. Що го пуснахте да играе "неваксиниран". Другия път да си знаете.
  • 4 кочо

    2 0 Отговор
    НОЛЕ ТИ СИ НАЙ-ВЕЛИК.