Last news in Fakti

25 Ноември, 2022 14:16 2 250 16

Иран унижи десет от Уелс

  • уелс-
  • иран-
  • мондиал 2022-
  • катар 2022-
  • -
  • футбол

Двата тима не изиграха много забележителен за феновете двубой, но драматични последни петнайсетина минути обърнаха представите

Иран унижи десет от Уелс - 1
Снимка: БГНЕС

Иран взе изключително драматична победа с 2:0 в двубоя си с Уелс в мач от втория кръг на груповата фаза на Световното първенство в Катар. Двата тима не изиграха много забележителен за феновете двубой, но драматични последни петнайсетина минути обърнаха представите.

В тях се случи и най-интересното, след като в 87-ата минута Уейн Хенеси бе изгонен за много грубо нарушение срещу Мехди Тереми, а в добавеното време на двубоя Роозбех Чешми (90’) и Рамин Резайеан (90’) реализираха две попадения за триумфа на персийците.

Иран унижи десет от Уелс
Снимка: БГНЕС

Първият удар в мача дойде в третата минута, когато Хари Уилсън получи отляво и комбинира с Нико Уилямс, който стреля пред наказателното поле, но високо над вратата.

В седмата минута пък бе отправен и първит точен изстрел. Сердар Азмун шутира ниско от дистанция, но твърде слабо и в ръцете на вратаря Уейн Хенеси.

Уелс имаше страхотен шанс да открие резултата в 12-ата минута. Конър Робъртс центрира отдясно в паналтерията, където в на границата на малкото наказателно поле бе изпуснат Кийфър Муур, който засече топката, но вратаря Хосеин Хосеини спаси.

Иран унижи десет от Уелс
Снимка: БГНЕС

В 16-ата минута "персите" отбелязаха попадение във вратата на Хенеси, което обачше не беше зачетено. Робъртс сбърка с подаването си в своята половина, което позволи на Али Голизадех да отнеме, а след това разигра отлично със Сердар Азмун, с когото направиха двойно. Нападателят на Байер Леверкузен влезе отдясно в наказателното поле и пусна пас обратно за Голизадех, който вкара топката във вратата, но попадението беше отменено след проверка заради засада.

Персийците имаха нова отлична възможност в 23-ата минута, когато Рамин Резаеян центрира от свободен удар в наказателното поле, където Азмун беше изпуснат от Джо Родън и стреля с глава, но покрай дясната греда на Хенеси.

Шест минути по-късно Гарет Бейл опита изстрел от дистанция от въздуха с левия си крак, но слабо и право в ръцете а стража на Иран.

Иран беше изключително близо до откриващо попадение в началото на втората част, когато просто нямаха късмет. В 51-ата минута Аарън Рамзи загуби в средата на терена, топката бе пратена в предни позиции към Сердар Азмун, който напредна отлично, след което обаче стреля в лявата греда на Хенеси. Секунди след това, в началото на 52-ата минута, Али Голизадех стреля технично пред наказателното поле, но този път топката срещна дясната греда, а при добавката Азмун стреля с глава, но в обятията на Хенеси.

Иран унижи десет от Уелс
Снимка: БГНЕС

През второто полувреме "персите" напълно контролираха събитията на терена и бяха притиснали "драконите" в тяхната половина.

Азиатците бяха близо до гол в 73-ата минута. Тогава Саид Езатолахи шутира ниско и качествено пред наказателното поле, но Хенеси се отличи с прекрасна намеса и изби в ъглов удар.

Десет минути по-късно най-сетне играчите на Уелс имаха добра възможност за попадение, когато Бен Дейвис шутира силно и опасно точно пред наказателното поле, но топката профуча над напречната греда.

Иран унижи десет от Уелс
Снимка: БГНЕС

В ответната атака Мехид Тереми бе изведен зад защитата на Уелс по отличен начин, но вратарят Уейн Хенеси излезе напред и го фаулира много грубо. Първоначално съдията Марио Ескобар му показа жълт картон, но след проверка със системата ВАР промени решението и го изгони с директен червен картон. Веднага след това на терена се появи резервният страж Дани Уорд, който замени Аарън Рамзи.

Две минути преди края на редовното време иранците имаха нов страхотен шанс. Появилият се като резерва Мехди Тораби шутира много силно от дъгата пред наказателното поле, но топката премина на сантиметри от лявата греда на Уорд.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тренер

    33 6 Отговор
    Персите пратиха поредните дъгички 🌈 Уелс да ди ходят😅
    Следва уникален мач Иран : САЩ, а там вече е Лично!
  • 2 Бонев

    20 2 Отговор
    Сложиха им лентичките.
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 3 Отговор
    Иранците им скриха Топката на англосаксите......При тази игра как загубиха първия мач???
  • 4 Хахаха

    20 3 Отговор
    Като гледам май всички "лентички" ще си ходят рано рано:) Може пък след груповата фаза да си направят ЛГБТ световно:)

    Коментиран от #11

  • 5 Мишел от Съпротивата

    17 3 Отговор
    Отдавна не бях гледал толкова сърцата игра.Персите играха на живот и смърт... Поздравления.
  • 6 Павел

    9 2 Отговор
    Двата тима не изиграха много забележителен за феновете двубой - така започва започва статията на поредния измислен драскач.

    Коментиран от #9

  • 7 провинциалист

    2 2 Отговор
    "Иран унижи десет от Уелс" - десет какво? Ябълки? Круши? Или т.нар. "Те бяха десет" от Агата Кристи?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 За размисъл

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Павел":

    Нима искаш факти от ФАКТИ?
  • 10 Aлфа Bълкът

    3 1 Отговор
    Ще ги видим срещу САЩ, там ще е битката на живот и смърт, но мисля, че ще се пречупят психически.
  • 11 Aлфа Bълкът

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    Ами те Иран са баш са ЛБГТ, не виждаш ли, че тръгнали послания да отправят? Тези на терена се борят за демокрация 😅
  • 12 ВРАТЯРЯ НА УЕЛС ВЕРНО ДОПУСНА ГРЕШКА

    0 1 Отговор
    ЧЕ НЕ ОТНЕСЕ... 🎃та НА ШЕХЕРЕЗАДА☝АМЕРАКАНИЯ ЗНАЕ КАК..........
  • 13 Сандо

    7 1 Отговор
    Общо взето и двата отбора са ми безразлични.Но се зарадвах,че иранците победиха.Справедливостта възтържествува заради униженията,на които бяха подложени от "демократичните".
  • 14 ⚜️Просветен⚜️

    8 1 Отговор
    Единственото унижение е за самата журналистика , че мъпет като този създал статията , се зове журналист! За кво унижение говориш бе, кестен? Класически затворен мач, в който единия отбор успя да надхитри другия за минутка в самия край! Никой не е унизен! Пиши за инфлуенсърки и не се занимавай със спорт, лешник!
  • 15 Раданч Татлъту

    1 1 Отговор
    Иран ще унижи и краварите!🐂🐂🐂🥳🤡👍
  • 16 До коментар # 14 просветен

    1 0 Отговор
    Най-после един интелигентен коментар в спортна рубрика. На слушахме се на фрази като " мачка, смачка, помете, унизи". Що за речник. Спортът не е гладиаторска арена. Какви са тези спортни журналисти, които използват глаголи и фрази с най-долнопробен уличен жаргон. Не са ли виждали по света как победител и победен си стискат ръцете и се прегръщат. Явно този т. н. журналист смята, че спортът не е благородно състезание, а начин да смачкаш и унизиш съперника. Животинско!