Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 09:00 1 929 13

Моделът “Мъри” в цифри: Ето колко струват футболистите на Левски

  • левски-
  • станимир стоилов-
  • футбол

Към днешна дата стойността на “сините” се е вдигнала солидно, оставайки единствено зад Лудогорец спрямо отборите от efbet Лига

Моделът “Мъри” в цифри: Ето колко струват футболистите на Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Станимир Стоилов изпълни една от поставените си цели след завръщането си на “Георги Аспарухов”, пише "Мач Телеграф в днешния си брой". Мъри се закани, че ще вдигне цената на отбора и на футболистите.

Това вече е факт. Към днешна дата стойността на “сините” се е вдигнала солидно, оставайки единствено зад Лудогорец спрямо отборите от efbet Лига. Доскоро Левски изоставаше сериозно и от вечния съперник ЦСКА - София, но сега вече нещата стоят различно. Клубът на Наско Сираков в момента е оценен на малко повече от 17 млн. евро, а този на Гриша Ганчев на 15,25 млн. евро. Или иначе казано, Левски е остойностен на почти 2 млн. евро повече от вечния враг.

Впечатляващо е и развитието в цената на отделни играчи на “синия” тим. Скокът при бразилеца Уелтон невероятен. Когато пристигна на “Герена” той струваше малко над 400 хил. евро, докато в момента той е оценяван на 1,3 млн. евро или над 300% повече от първоначалната си стойност.

Младокът Андриан Краев направи скок от 150 хил. евро до над 1 млн. евро. Вратарят Пламен Андреев също е оценяван вече на повече от милион при положение, че в началото е струвал около 500 хил. евро.

Малко над двойно е увеличението и при Сонко Сундберг - от 600 хил. на 1,3 млн. евро.

Прогрес бележи и Филип Кръстев, който при трансфера си от Славия към белгийския Ломел струвал 900 хил. евро, но впоследствие цената му паднала до 600 хил, а сега вече, играейки на “Герена” бива оценяван на 1,5 млн.

Това означава, че полусезонът предстои да завърши с дерби между двата най-скъпо оценени отбора в българския елит. Чия селекция ще победи, очакваме да разберем на 1 декември (четвъртък) от 15:00.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 панта

    13 2 Отговор
    Браво!!! Продават всички и си покриват дълговете !!!!
  • 3 Циник

    20 4 Отговор
    Колеги, стига с тия фишеци, де. Знаем, че Левски са умрели от глад и единственият им начин да се спасят от тотален фалит е да си продадат някой от некадърниците ама стига с тия милиони. Те от 6 или 7 мача нямат победа в скапаната ни местна лига та ще се продават за милиони, как си мислите да се случи. Това, че Мъри и Наско всеки ден плещят глупости пред медиите не означава, че трябва да вярвате на всяка дума.
  • 4 хахаха

    12 3 Отговор
    7 мача подред нямат победа в най-смешната лига на Европа, футболистите не могат да изнасят топката с пасове от своето поле, а само с шутове от вратаря, но..... иначе стрували "милиони" всеки един! Затова всички кандидат купувачи казват: "много е добър - вземи го ти"!

    Коментиран от #6

  • 5 Хубаво

    9 2 Отговор
    нерде файда?
  • 6 Левски 1914

    7 8 Отговор

    До коментар #4 от "хахаха":

    Така е а МЕНТЕТО имат пари, а не могат да бият 9 души от Гигант Голямо конаре.
  • 7 Мухаа,хаа!

    4 1 Отговор
    Играйте в Спортния тотализатор! Да захлебвате леваците с два леви крака! Ежемесечно по няколко милки им наливат през тотото.Затова и беге тото милионерите са само милионер на хартия.Дори Фортуна да го е погалила по главата с джакпот, еднократно 300 х лв.Следва 83 месеца по лъжичка- макс до 30 х. Евентуално остатъка- чак в последния месец.Милионер- друг път! И никой не пита,кой върти тези милиони с години,след като има поне 5-6 човека ударили джакпот.Ето и причината,да откажат присъединяване към Евролото.Под претекст: била скъпа годишната вноска!?Влезе ли евролотото,нашите леваци увисват като прани гащи
  • 8 мучо

    5 1 Отговор
    само дето няма кой да ги купи на тези цени......
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Внос / Износ

    2 1 Отговор
    Левски от няколко години надуват синия балон и лъскат имидж за пред инвеститорите и евентуалните купувачи. Само, че оценката и реалната стойност при продажба са две различни неща. Към момента при продажба на футболист на Левски, той ще си покрие разходите и някой от тях ще изкарат малка печалба за клуба.
  • 11 хахаха

    0 3 Отговор
    Статията е за ПФК Левски 1914, а не за "ментето"! Всъщност и на "ментето" футболистите не струват повече, но явно на Подуяне живеят в някакъв свой собствен свят и си въобразяват глупости, въпреки че не могат да изнесат една топка от наказателното си поле, като средно грамотни футболисти и да бият треторазрядни отбори от А група, 7 мача подред...
  • 12 ССС

    2 1 Отговор
    Браво! А автора прави ли разлика между мечти и реалност?
  • 13 Чудо

    2 1 Отговор
    Само питам?Кой кьоравец е дал оценката?