Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 09:18 1 104 2

Надал говори за скандалите в Катар: Когато има събитие от подобен характер, спортът трябва да бъде на първо място

  • рафаел надал-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022-
  • футбол-
  • тенис-
  • тенис на корт

Всеки трябва да бъде свободен да изразява чувствата си без да наранява другите

Надал говори за скандалите в Катар: Когато има събитие от подобен характер, спортът трябва да бъде на първо място - 1
Снимка: БГНЕС

Груповата фаза за Мондиал 2022 върви към своя край, но все още се дискусиите около скандалите с форума в Катар все още не стихват. Едно от култовите имена в съвременния спорт - Рафаел Надал, даде своето мнение за темите с високо напрежение за обвиненията в корупция срещу домакина на шампионата, смъртта на работниците, построили стадионите за шампионата, правата на жените и другите периферни казуси на Световното първенство.

“Ясно е, че живеем в глобален свят и хората трябва да имат повече права. Спортът е среда, в която има голяма показност. Всеки трябва да бъде свободен да изразява чувствата си без да наранява другите”, каза Надал, цитиран от платформата “Tennis World USA”.

Легендарният тенисист допълни, че според него е от значение спортистите да застават зад обществени каузи, но и не скри разочарованието си, че фокусът от най-важното футболно събитие се измества.

“Хората имат свободата да се изразяват и да показват несъгласието си с това, което се случва. За мен е важно един спортист да използва платформата си, за да прави света по-добър. Но когато има събитие от подобен характер, спортът трябва да бъде на първо място. Останалото са неща, които трябва да се подобрят, за да вървим към едно по-добро бъдеще.”


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    8 0 Отговор
    Какво стана бе , Европейските футболисти успяха ли да организират някой и друг прайд ?
  • 2 Пако

    3 0 Отговор
    ПРИЯТЕЛЧЕТО НА БИЛ ГЕЙТС НЯМА МОРАЛНО ПРАВО ДА СЕ ИЗКАЗВА ПО ТАЗИ ТЕМА.