7 Декември, 2022 22:03 1 195 3

Инфантино се превъзнесе по качеството на световните финали в Катар (ВИДЕО)

  • джани инфантино-
  • фифа-
  • катар 2022-
  • световно първенство

Президентът на ФИФА не изневери на традицията да заяви, че „не е гледал по-добър турнир“

Инфантино се превъзнесе по качеството на световните финали в Катар (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, за пореден път се превъзнесе по качеството на футбола по време на световните финали в Катар, определяйки груповата фаза за „най-добрата, която е гледал някога“. Той направи това изказване пред официалната страница на федерацията, както можеше и да се очаква.

В ерата на информационните технологии обаче подобни PR опити не действат толкова добре, колкото може би е било в миналото, когато хората трудно са откривали база за сравнение в опит да проверят думите на една или друга обществена фигура.

Президентът на световната федерация с лекота игнорира скандалните съдийски решения с безкрайните продължения и двойствения стандарт при отсъждането на дузпи. Междувременно станахме свидетели и на някои мачове с приспивно темпо, като срещата между Англия и САЩ или пък антифутбола, който практикуваше Полша срещу Аржентина, за да не отправи нито един точен удар при владеене на топката от едва 27%. Германия, Белгия и Испания на свой ред предложиха най-слабото си представяне от няколко поредни шампионата насам. Катар пък се превърна официално в най-слабия домакин от гледна точка на представянето на националния тим.

Аргументите срещу мнението на Джани Инфантино са много, но трябва да му признаем, че откъм интрига Мондиалът е на доста добро ниво, защото видяхме Коста Рика да възкръсва след погрома от Испания със 7:0, а Япония, Южна Корея и Мароко записаха едни от най-паметните моменти в цялата си футболна история.

Надяваме се все пак Инфантино и колегите му да се откажат от комфорта на собствените си медийни канали, защото независимите медии са тези, които имат способността да се противопоставят на властимащите, когато правят опити за манипулация на общественото мнение.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 2 Отговор
    Такова качество лъха от тая простотия, че няма накъде. Пробутаха Мароко напред, та да не останат стадионите празни и местните камилари да не изгубят интерес да се преобличат с фанелки на различни отбори и представят за техни фенове.
  • 2 Теле Кекс

    6 0 Отговор
    В последното изречение/абзац е написано: " независимите медии " ))))))
  • 3 Рижарапин

    2 0 Отговор
    Най тотаджийското,буки буки първенство,няма цар Футбол има Цар Тото...