10 Декември, 2022 13:30 2 653 1

Кристиано Роналдо става световен рекордьор

  • кристиано роналдо-
  • футбол-
  • катар 2022-
  • мондиал 2022

Звездата на Португалия има 195 двубоя за националния тим

Кристиано Роналдо става световен рекордьор - 1
Снимка: БГНЕС

Кристиано Роналдо ще стане световен рекордьор, ако запише и минута в 1/4-финала с Мароко днес.

Звездата на Португалия има 195 двубоя за националния тим. В момента официален рекордьор на ФИФА се води Бадер ал Мутава от Кувейт, който има 196. Толкова, колкото Кристиано според световната централа има и Сох Чин Ан от Малайзия. Ако се вярва на световната асоциация на футболните статистици обаче Ан има невероятните 219 двубоя с националната фланелка. ФИФА обаче е категорична, че в тази статистика фигурират мачове, които не могат да бъдат признати като международни.

При положение че Португалия стигне до финала и Кристиано Роналдо запише минути във всички двубои, то той ще бъде на ръба да стане първият, официално признат от ФИФА с 200 двубоя за националния отбор.

Кристиано отдавна подобри всички голмайсторски рекорди в националните отбори, като още преди две години надмина рекорда на Али Даеи от Иран.

Със сигурност Роналдо остава на пейката и в 1/4-финалния мач с Мароко. Селекционерът на португалците Фернандо Сантош отново отрече да има конфликт с него и двамата са приятели и се разбират прекрасно.

Единствено пратеникът на “Рекорд” продължава да нищи скандали в тима, като твърдо е на позицията, че Роналдо е стегнал багажа си преди двубоя с Република Корея.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пророка !

    4 4 Отговор
    Портогалия с Роналдо, ще бъде новият световен шампион по футбол.