Last news in Fakti

21 Декември, 2022 10:10 4 060 11

Във Франция разкриха думите на Дешан и Мбапе на полувремето на финала

  • дидие дешан-
  • калиан мбапе-
  • мондиал 2022-
  • катар 2022-
  • франция-
  • аржентина-
  • финал-
  • футбол

Всичко може да се промени много бързо

Във Франция разкриха думите на Дешан и Мбапе на полувремето на финала - 1
Снимка: БГНЕС

Във Франция разкриха какво е казал селекционерът на “петлите” Дидие Дешан на футболистите си на полувремето на финала на Мондиал 2022 срещу Аржентина. Французите губеха с 0:2 след първата част и не бяха отправили нито един удар, а Дешан направи двойна смяна още преди почивката, като извади от игра Оливие Жиру и Усман Дембеле.

“Момчета, хайде без обиди. Разбирате ли каква е разликата? Те (аржентинците - б.р.) играят на скапания финал, а ние - не!”, заявил Дешан, след което ударил по масата.

“Не съм доволен от това, което показахме до момента. Имаме едно отлично качество - силния характер. Това ми харесва. Не изпускайте мача. Всичко може да се промени много бързо. Трябва да вярваме до края”, добавил наставникът на “петлите”.

Килиан Мбапе също се е опитал да мотивира съотборниците си. Според RMC Sport звездата на французите е казал следното в съблекалнята: “Това е финал на Световно първенство, мач на живота. Със сигурност по-лошо не може да стане. Връщаме се на терена и няма да позволяваме на съперника да играе по същия начин, защото това би било глупаво. Или започваме да печелим всички единоборства, или трябва да направим още нещо. Момчета, това е финал на Световно, случва се веднъж на 4 години. Можем да се върнем в мача!”.

Мотивиращите думи на Дешан и Мбапе явно са подействали на отбора, защото през второто полувреме Франция успя да изравни с два гола на звездата на Пари Сен Жермен. Последваха и продължения, в които Мбапе оформи хеттрика си и прати двубоя в дузпи, но там по-точни бяха аржентинците, които спечелиха третата си световна титла.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забелязъл

    18 2 Отговор
    Даже Мбапето беше побелял от яд.
  • 2 нищо подобно !!!

    4 16 Отговор
    съдиите върнаха хъса на африканците след като им подариха дузпа 78-та минута ! много несправедлива дузпа но какво да се прави нали чалмите държат ПСЖ трябваше да се направи всичко възможно да спечелят негрите но уви не ги върза за наша радост … а това с празните приказки на унгоуе и дешан се врели некипели всеки видя че мача започна след 78-та минута до тогава всичко си беше едно и също даже малко скучно !

    Коментиран от #8

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 5 Отговор
    Освен вратаря във френския отбор имаше ли друг бял ‼️
    Не че съм рас и ст ‼️
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 5 Отговор
    Дешан :
    " Какво направихте бе !
    Казах ви да играете както никога не сте играли , а вие играете като че ли никога не сте играли❗"
    😉😉😉
  • 5 !!!

    11 8 Отговор
    Дешан изкара здравите негри, сори афроамериканците, след като не му се получи играта и натиснаха физически ниските аржентинци. Да ама се стигна до дузпи, а афроамериканците са толкова тъпи, че една дузпа като хората не могат да изпълнят. Аржентина заслужено е шампион!
  • 6 Финалът беше епичен

    19 5 Отговор
    Най-добрия финал, който съм гледал (на 40 съм).
    Може би бях за Аржентина, заради Меси, но иначе не ми харесваше селския манталитет на индианците - типични циганя, провокации, симулации, мръсна игра, простотии на селския им вратар. Не е нещо, което искам да показвам на сина си за пример. Храните Франция, че са негри, ок, какво лошо има, че те са по-добри спортисти от белите? Това е реалността. Французите се държаха много възпитано когато победиха Мароко - не се радваха почти, а смирено си тръгнаха. Държанието на Мбапе също беше за пример. Мога да кажа със сигурност, че предпочитам сина ми да има възпитанието на тия негри, отколкото на селяните с татуировки, чалгари - нашите футболистчета.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Финалът беше епичен":

    още от 66г гледам Финали....последните финали при тези ВАР и Слушалки в ушите ...При тези всесилни букмейкъри...Винагиима едно ...НООО!!!От този развой на мача ,букмейкърите са прибрали огромна парса.Ако бях залагал и аз щях да губя и преди среща и по време на мача.Втория гол на МБАПЕ е Изключително трудно драйв-воле!Всички финали са много добри,които съм гледал и вси са опорочени от съдиите....Дали е Случайно...Още 66г,когато германия изравни на англия от 2:0 за англия и после съветският съдия......ос..а мача...дори смениха съдията ,но вече не помня страничния или този и..от руснака!Най нормален ми се видя 94г финала.почти равностоен с предимство италия.0:0 и при дузпи Бразил-шампион!Тогава май най -добрия Виали в мача пропусна дузпа!
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "нищо подобно !!!":

    Измислената дузпа бе за аржентина.Ди мария падна без да е бутнат!Двете дузпи за Франция бяха редовни.Съдията опорочи мача!
  • 9 Крум

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "Финалът беше епичен":

    Те,франция се държаха възпитано след победата над мароко,първо че ги бяха предупредили,за да няма безредици във франция и 2ро как да се радват все пак са били сънародници.
    А ти като искаш възпитавай сина си като афроевропеец,но не ни го натрапвай. А за симулациите нали видя тъмния французин как пада в нак.поле,като в случая жълтия картон му беше малко.

    Коментиран от #11

  • 10 Лео Дузпата

    3 1 Отговор
    За Меси даваха във всеки мач измислена дузпа.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.