Last news in Fakti

23 Декември, 2022 10:44 941 1

Георги Василев: В ЦСКА винаги отговорността понася треньорът

  • георги василев-
  • цска-
  • футбол

През есента ЦСКА показа завидни характер и ефективност и неслучайно зимува на върха

Георги Василев: В ЦСКА винаги отговорността понася треньорът - 1


Последният златен дубъл на ЦСКА датира от сезон 1996/97 и идва под ръководството на Георги Василев. Сега армейците зимуват на първо място в първенството и са 1/4-финалисти за купата, а Гочето даде ценни шампионски съвети на "армейците" пред "Тема Спорт".

"През есента ЦСКА показа завидни характер и ефективност и неслучайно зимува на върха. Преди всичко на "Армията" са длъжни да запазят този страхотен дух и настроение в съблекалнята. А това зависи от всички в клуба. Червените трябва да следват задачите и целите една след друга и да не ги прескачат. Нужно е внимателно да се прецени и осмисли постигнатото през есента и да се намери правилното надграждане. ЦСКА зимува на върха след пауза от 8 години и е изключително важно тимът да не прегори или пък да се огъне под напора на очакванията и напрежението. Защото това никога не е добър съветник. Вече се нагледахме на есени, в които червените гравитират около първото място, и се сгромолясват през пролетта. Сега това не трябва да бъде допускано", заяви Гочето, след което даде ценни съвети на ръководство, наставник и футболисти.

"Треньорът вече няколко пъти заяви, че има нужда от повишаване на качеството в отбора си. Когато един наставник казва подобно нещо, то не е случаен зов за подсигуряване, а е породено от наличието на бели петна в състава. Затова и ръководството трябва да му подсигури нужния потенциал, с който уверено да гони поставените цели. И смятам, че оценявайки ситуацията, ще е готово да откликне.

Както виждаме в последните години, в ЦСКА винаги отговорността понася треньорът. Това ще се случи и със Саша Илич и при добри, и при лоши резултати. Затова и той е длъжен да си създаде предпоставките да носи отговорността докрай - да взима сам решенията си и да ги отстоява. Да не цепи басма на никого.

Играчите пък трябва да са наясно къде са попаднали. В ЦСКА достойна битка за титлата и завършване на второ място не са достатъчни - считат се за провал. Затова те трябва да попият шампионския манталитет от треньора си и да го покажат нагледно на терена", завърши своята шампионска "лекция" Василев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    3 1 Отговор
    Бай Георги се е пообъркал нещо, май е забравил , че това е пристигналия от град Ловеч отбор обединен с Етрополе или цска ТИРЕ София 2016.