29 Декември, 2022 00:09 5 284 1

Автогол на Маркиньос, червен картон на Неймар за симулация и дузпа на Мбапе в 95' подновиха сезона за ПСЖ

  • псж-
  • страсбург

Капитанът на „парижани“ междувременно сам вкара гол в срещата

Автогол на Маркиньос, червен картон на Неймар за симулация и дузпа на Мбапе в 95' подновиха сезона за ПСЖ - 1
Снимка: БГНЕС

ПСЖ и Страсбург завършиха 2:1 в последния мач от кръга на Лига 1 след паузата за световното първенство в Катар, а двубоят изобилстваше от повече драма, отколкото можеше да предвидим преди неговото начало.

Първо Маркиньос откри резултата след статично положение в 14', а през втората част капитанът на „парижани“ вкара отново на същата врата, но този път зад гърба на своя съотборник - Джанлуиджи Донарума.

В рамките на две минути в средата на втората част Неймар си изпроси два жълти картона, като вторият бе за симулация от страна на бразилеца.

Дълбоко в добавеното време Герзино Нюмси реши да лиши своя тим от точка на най-негостоприемния стадион във Франция, като направи дузпа след агресивен свой шпагат. Зад бялата точка застана Килиан Мбапе, а „Голмайстор №1“ от изминалия Мондиал не сгреши, за да донесе трите точки на своя отбор.

ПСЖ така се завърна към победната си серия и вече има преднина от 8 точки на върха в класирането пред Ланс, но е и с мач повече.

Страсбург остава на предпоследно място и изглежда, че оцеляването ще стане още по-трудна задача с оглед факта, че тази година изпадат цели 4 тима, защото Лига 1 ще бъде намалена на 18 отбора от сезон 2023/24.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наско генерала(хахахаха)+бойкикев

    7 8 Отговор
    Мбапе е влюбен в травестит! Това е толкова мило, толкова са сладки и забавни!!!! Дано вазелинът бъде с тях!