Last news in Fakti

29 Декември, 2022 11:37 1 250 2

Бивш шампион на UFC стартира в лигата по шамари на Дейна Уайт

  • форест грифин-
  • шамари-
  • мма-
  • спорт-
  • дейна уайт

Тази форма на спектакъл не е нищо ново - състезанията по шамарене са на няколко години

Бивш шампион на UFC стартира в лигата по шамари на Дейна Уайт - 1
Снимка:

Лигата за бой със шамари на Дана Уайт Power Slap League ще дебютира по TBS на 11 януари. Шоуто ще включва състезатели, които си удрят един на друг шамари възможно най-силно в опит да се нокаутират, пише mma.bg.

Тази форма на спектакъл не е нищо ново - състезанията по шамарене са на няколко години. Президентът на UFC обаче дава на "спорта" изява и легитимност както никога досега.

Уайт очевидно се опитва да привлече ММА публика към новото си начинание. Това изглежда още по-очевидно с новината, че бившият шампион на UFC в средна категория Форест Грифин е получил роля в шоуто. Той ще изпълнява ролята на „хващач на глави“. Това означава, че Грифин ще застава зад хората, които ще се шамарят, и ще бъде отговорен да хване всеки, който падне назад.

Грифин сподели пред TMZ, че ще следи за това състезателите да не получават травми и повече от допустимото количество мозъчни увреждания.

„Става въпрос за двойния удар, каза Грифин, обяснявайки какво се надява да предотврати. - Получавате голяма травма когато главата ви се удари в земята. Тогава двете страни на мозъка ви всъщност отскачат в черепа ви. Искаме да предотвратим това и да го ограничим само до първоначалното въздействие на шамара“, заяви той.

Отскачането на мозъка от вътрешността на черепа е изключително опасно. Това движение причинява кръвоизливи в мозъка, които са убили много ММА бойци и боксьори, включително Тим Хейг, Жоао Карвало и Дуайт Ричи.

Това движение обаче не е единственият риск, който спортистите от бойните спортове поемат за мозъка си. Когато мозъкът е принуден да се "джурка" в черепа, това може да причини редица симптоми, които често наричаме „сътресение“. Техническият термин за това е лека травматична мозъчна травма.

Тези травми причиняват освобождаването на протеин, наречен тау, в мозъка. Този протеин причинява гниене в мозъка. Този процес причинява хронична травматична енцефалопатия (CTE на англ.), която може да доведе до деменция, депресия и повишен риск от самоубийство. Тау се освобождава в мозъка по време на травмите, независимо дали нараняването се проявява с типичните симптоми на сътресение (като загуба на съзнание).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 как

    3 0 Отговор
    ще ги стигнем...
  • 2 8976597598

    1 0 Отговор
    Само го вижте този на снимката , човечеството деградира.....