Last news in Fakti

29 Декември, 2022 14:22 1 201 6

Григор Димитров загуби от Стефанос Циципас на United Cup

  • григор димитров-
  • стефанос циципас-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

По-рано Изабелла Шиникова загуби с 1:2 (6:3, 4:6, 1:6) от Деспина Папамихаил

Григор Димитров загуби от Стефанос Циципас на United Cup - 1
Снимка: БГНЕС

Първата българска ракета Григор Димитров загуби от Стефанос Циципас с 1:2 (6:4, 2:6, 6:7) във втори мач от битката между България и Гърция на United Cup в Австралия. По-рано Изабелла Шиникова загуби с 1:2 (6:3, 4:6, 1:6) от Деспина Папамихаил.

Двубоят започна равностойно, мачът вървеше гейм за гейм и пробиви нямаше до 5:4 за българина. Гришо успя да пробие Стефанос Циципас в много интересен и драматичен гейм и да спечели първия сет с 6:4. На Григор му бяха нужни четири сет пойнта, за да поведе в срещата.

Във втория сет обаче Циципас направи пробив при 1:1 гейма и поведе в резултата с 2:1. Стефанос затвърди пробива си, взимайки своето подаване. Последва нов гръцки пробив и 4:1. След това Григор Димитров беше близо да върне единия от двата пробива, но не успя. В крайна сметка Циципас взе сета с убедителното 6:2.

Третият сет започна с две оспорвани разигравания, като Циципас имаше два шанса за пробив, но българинът показа характер и спечели подаването си. След това хасковлията имаше на свой ред точка за пробив, но не успя да отмъкне гейма от съперника си. Сетът отново вървеше гейм за гейм, а Гришо успя да поведе с 3:2 след гейм на нула. Той затвори разиграването си с ас. При 4:3 за Григор Димитров, Циципас започна колебливо своя сервис. Българинът показа страхотна игра, за да стигне до 40:15 и два шанса за пробив. Стефанос Циципас обаче демонстрира феноменален сервис и записа четири бързи точки от начален удар и изравни резултата на 4:4. С перфектен гейм на нула, Григор Димитров поведе с 6:5 и си осигури минимум тайбрек. Последният гейм тръгна добре за Григор, който поведе с 30:0, но Циципас успя да спечели разиграването си и да стигне до 6:6 и тайбрек.

Решаващият тайбрек започна отлично за Циципас, който записа и мини пробив още при първия сервис на Григор Димитров, а след това поведе с 3:0 след два отлични сервиса. Нашият тенисист успя бързо да върне две точки и да запази интригата жива в тайбрека. Стефанос Циципас продължи да има предимство от две точки при 6:4 и успя да затвори двубоя с 7:4.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мим

    15 1 Отговор
    Обикновено,добре играхме,ама паднахме...Не знам някой очаквал ли е нещо друго,освен загуба....

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    13 2 Отговор
    Гришата е...абонат на Циципас....
  • 3 баба яга

    9 1 Отговор
    нищо ново от този
  • 4 бобо

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мим":

    Ако бях на неговото място, нищо нямаше да ме спре, и аз да загубя.
    Хайде стига сте мрънкали! Постарал се е. Благодарим му!
  • 5 Тренер

    4 1 Отговор
    На това ниво не е лесно.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.