Last news in Fakti

30 Декември, 2022 13:30 2 647 0

Вратар спасява дузпа на Пеле през 1971 година и още си пази топката

  • пеле-
  • футбол-
  • дузпа-
  • себастиао луис лоуренсо

Лоуренсо вярва, че е единственият вратар, който е спасявал дузпа на Краля, но това не е било лесна работа

Вратар спасява дузпа на Пеле през 1971 година и още си пази топката - 1

Себастиао Луис Лоуренсо беше вратар за Сао Бенто през 1971-а година и в мач срещу Сантос от Кампеанато Паулиста, когато неговият тим губи с 0:1, но той спасява дузпа на славния Пеле. Той призна, че все още пази топката от тази среща.

„Имах щастието да спася дузпа след удар на Пеле“, каза бившият страж, който е на 81-годишна възраст и говори емоционално пред Globo Esporte.

Лоуренсо вярва, че е единственият вратар, който е спасявал дузпа на Краля, но това не е било лесна работа. „Пеле беше най-добрият играч, срещу който съм се изправял. Не можеш да се отпуснеш и за секунда срещу него. Когато имаше шанс да вкара, го правеше. Съвсем различен футболист от другите играчи“, спомни си още той.

Бившата бразилска звезда почина в четвъртък на 82 години, след като прекара един месец в болница в Сао Пауло и беше диагностициран с рак на дебелото черво.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА