7 Януари, 2023 23:59 1 076 1

Ливърпул и Уулвърхемптън въртят 2:2, всичко ще се реши на "Молиню"

  • ливърпул-
  • уулвърхемптън-
  • футбол-
  • фа къп

Головете за домакините бяха дело на Дарвин Нунес и Мохамед Салах, а за "вълците" точни бяха Гонсало Гедеш и Хи-Чан Хуан

Ливърпул и Уулвърхемптън въртят 2:2, всичко ще се реши на "Молиню" - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул и Уулвърхемптън завършиха 2:2 в мач от третия кръг на ФА Къп. Головете за домакините бяха дело на Дарвин Нунес и Мохамед Салах, а за "вълците" точни бяха Гонсало Гедеш и Хи-Чан Хуан. Двата отбора ще играят преигарване на "Молиню", като точната дата предстои да бъде уточнена.

В 4-та минута Мохамед Салах изпълни пряк свободен удар с левия крак, но топката премина малко над напречната греда. По-малко от 60 секунди след това египтянинът намери Коди Гакпо, който стреля с левия крак в наказателното поле, но ударът бе в Шаркич, който улови спокойно.

Ливърпул и Уулвърхемптън въртят 2:2, всичко ще се реши на
Снимка: БГНЕС

В 26-та минута Алисон направи груба грешка, след като опита да направи пас към Жоел Матип, но той бе пресечен от Гонсало Гедеш, а нападателят стреля и вкара топката в опразнената врата - 1:0 за Уулвс. Гедеш опита удар в 35-та минута от разстояние, но Алисон успя да реагира и да избие топката.

Адама Траоре направи добър самостоятелен пробив и опита нещо средно между пас и удар, но топката мина встрани, а Раул Хименес се размина с нея. В 45-та минута Трент Александър-Арнолд напредна през центъра и даде едно от своите маркови дълги подавания, за да изведе Дарвин Нунес един на един с вратаря, а уругваецът хладнокръвно завърши с едно докосване, за да изравни резултата.

Ливърпул и Уулвърхемптън въртят 2:2, всичко ще се реши на
Снимка: БГНЕС

В 52-та минута Мохамед Салах успя да направи пълния обрат, след като Тоти сбърка в защита, отклонявайки топката с глава назад, а египтянинът завърши с левия крак - 2:1 за Ливърпул.

Малко след това Трент Александър-Арнолд изпълни остро ъглов удар, а Дарвин Нунес връхлетя върху топката, но не осъществи добър контакт с нея и ударът премина покрай вратата. В 57-та минута Райън Аит-Нури бе изведен сам срещу вратаря, но изстрелът му бе в тялото на Алисон и бразилският страж отрази.

Ливърпул и Уулвърхемптън въртят 2:2, всичко ще се реши на
Снимка: БГНЕС

В 67-та минута Матеуш Куня, който се появи като резерва намери в наказателното поле Хи-Чан Хуан, друг играч влезнал като смяна, а кореецът завърши с доза късмет, за да изравни резултата.

В 81-та минута Тоти успя да вкара за Уулвърхемптън, за да изведе отбора си отново напред в резултата, но голът бе разглеждан дълго, преди да бъде отменен поради засада.

Ливърпул и Уулвърхемптън въртят 2:2, всичко ще се реши на
Снимка: БГНЕС

До края на срещата нямаше повече чисти голови положения и двата отбора завършиха 2:2.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МърсиСайд

    1 0 Отговор
    ужас другари, ужассс