8 Януари, 2023 23:49 2 263 0

Голово шоу и огромна драма в края на Милан - Рома

  • милан-
  • рома-
  • футбол-
  • серия а

Двата тима завършиха 2:2

Голово шоу и огромна драма в края на Милан - Рома  - 1
Снимка: БГНЕС

Милан и Рома завършиха при резултат 2:2 в мач от 17-ия кръг на Серия А. Головете за "росонерите" бяха дело на Пиер Калулу и Томазо Побега, а за "вълците" точни бяха Рожер Ибанес и Тами Ейбрахам. С това равенство Милан остава на 3-та позиция с 37 точки, докато Рома запазва 6-то място с 31 пункта на сметката си.

В първите минути отсъстваха чистите положения, като Милан се опитваше да установи контрол върху топката, но се получиха и няколко здрави единоборства, като Зеки Челик и Браян Кристанте бяха официално предупредени. Играта на "росонерите" се движи главно по крилата, като най-активният футболист определено е Рафаел Леао, който създава големи проблеми на левия фланг.

Голово шоу и огромна драма в края на Милан - Рома
Снимка: БГНЕС

Първото по-сериозно положение дойде в 29-а минута, когато Тео Ернандес намери Брахим Диас на границата на наказателното поле, а последният отправи силен удар, но право в Руи Патрисио, който не рискува и изби в корнер. От последвалия ъглов удар, Сандро Тонали центрира прекрасно към Пиер Калулу, който се пребори във въздуха и макар вратарят на Рома да опита да избие топката, тя влетя в мрежата му - 1:0. В 34-та минута Пауло Дибала навлезе в противниковото наказателно поле и премина през няколко човека, но не успя да отправи удар и топката излезе в аут.

В 42-та минута Никола Залевски си освободи пространство и опита силен удар с дистанция, но топката премина покрай лявата греда на Татарушану. Това бе всичко за първата част и двата отбора се оттеглиха при минимален аванс за Милан.

Голово шоу и огромна драма в края на Милан - Рома
Снимка: БГНЕС

Първият удар за втората част дойде при контраатака на Милан, при която Рафаел Леао получи отляво и напредна с топка в крака, а после навлезе в наказателното поле, правейки финтове, но завършващият му удар не бе добър и излезе в аут. В 52-та минута Тео Ернадес нанесе силен шут, от границата на пеналтерията, но Руи Патрисио спаси и отклони топката встрани. Секунди след това десният защитник Калабрия центрира за Оливие Жиру, който пребори Манчини във въздуха и отправи изстрел с глава, но право в стража на Рома, който нямаше проблеми да улови.

"Вълците" опитаха да натиснат своя съперник и да пренесат играта в противниковото половина, но Милан успяваше да се справи и отблъскваше опасностите, идващи най-вече от Тами Ейбрахам. В 77-та минута появилият се като резерва Томазо Побега получи подаване след хубав пробив от Рафаел Леао, а Побега успя с хубав удар с левия крак да завърши във вратата зад Руи Патрисио - 2:0 за Милан.

Голово шоу и огромна драма в края на Милан - Рома
Снимка: БГНЕС

В 87-та минута все пак "вълците" се разписаха. След центриране от корнер Рожер Ибанес се извиси високо във въздуха и засече топката с глава, като не остави шанс та Татарушану, намалявайки резултата - 2:1. В третата минута на добавеното време имаше ново статично изпъление, при което топката бе центрирана за Неманя Матич, който отправи удар с глава, но Татарушана направи феноменално спасяване, но при добавката Тами Ейбрахам бе безкомпромисен и резултатът бе изравнен - 2:2.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА