Last news in Fakti

20 Януари, 2023 23:34 1 350 0

Лайпциг и Байерн дадоха интригуващ рестарт на сезона в Първа Бундеслига

  • ред бул лайпциг-
  • байерн мюнхен

Дербито на върха не излъчи победил за късмет на преследвачите

Лайпциг и Байерн дадоха интригуващ рестарт на сезона в Първа Бундеслига - 1
Снимка: БГНЕС

Ред Бул Лайпциг и Байерн Мюнхен не се победиха в дербито на върха в Първа Бундеслига след 1:1 в петъчната вечер.

Срещата даде повторно начало на сезона след паузата за Мондиала и доброволното отлагане на старта с оглед енергийната криза в Германия.

Ерик Максим Чупо-Мотинг откри резултата в 37', озовавайки се на върха на едно остро центриране от Серж Гнабри в малкото наказателно поле.

Преди това Леон Горецка стана причина да бъде отменен друг гол на „баварците“ в ситуация, която приличаше много на зачетеното попадение на Бруно Фернандеш в „Манчестърското дерби“. С тази разлика, че германците взеха правилното решение и отсъдиха засада, въпреки че халфът не докосна топката при изграждането на атаката.

След почивката Марсел Халстенберг възстанови равенството, благодарение на Доминик Собослай, който му достави прекрасен пас по подобие на Гнабри.

Отчитаме междувременно дебюта на Ян Зомер на вратата на Байерн само два дни след пристигането си в клуба. Той ще трябва да замести Мануел Нойер, който най-вероятно ще пропусне остатъка от сезона със счупен крак.

В класирането Байерн Мюнхен остава лидер с 35 точки, докато Лайпциг вече има 29. Фрайбург, Айнтрахт Франкфурт и Унион Берлин ще имат прекрасна възможност, за да се доближат до лидерите, ако спечелят своите мачове през уикенда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА