Last news in Fakti

23 Януари, 2023 06:30 1 108 0

Ювентус и Аталанта не се победиха в голово шоу на "Алианц Стейдиъм"

  • ювентус-
  • аталанта-
  • алианц стейдиъм-
  • серия а-
  • футбол

Головете за "Старата госпожа" бяха дело на Анхел Ди Мария, Аркадиуш Милик и Данило, докато за "бергамаските" точни бяха Йоаким Меле и на два пъти Адемола Люкман

Ювентус и Аталанта не се победиха в голово шоу на "Алианц Стейдиъм" - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус и Аталанта завършиха 3:3 на "Алианц Стейдиъм" в мач от 19-я кръг на Серия А. Головете за "Старата госпожа" бяха дело на Анхел Ди Мария, Аркадиуш Милик и Данило, докато за "бергамаските" точни бяха Йоаким Меле и на два пъти Адемола Люкман. След това равенство Ювентус е вече 9-ти с актив от 23 точки, докато Аталанта е на 5-а позиция с 35 пункта на сметката си.

Ювентус и Аталанта не се победиха в голово шоу на
Снимка: БГНЕС

В 4-а минута дойде първият удар, след като Аркадиуш Милик си освободи пространство и опита удар от границата на наказателното поле, но Хуан Мусо спаси безпроблемно. В последвалото нападание за Аталанта Адемола Люкман получи топката на удобна позиция и от малък ъгъл стреля с десния крак в близкия ъгъл на Войчех Шчесни, който не успя да реагира - 1:0 за Аталанта.

В 12-а минута Мануел Локатели опита удар от дистанция, който преми на сантиметри от напречната греда на Аталанта. Две минути по-късно Ахнел Ди Мария се промъкна с лекота през защитата на гостите и отправи изстрел от границата на наказателното поле, но опитът му в левия ъгъл бе спасен от Мусо.

Ювентус и Аталанта не се победиха в голово шоу на
Снимка: БГНЕС

В 24-а минута имаше претенции за дузпа от страна на футболистите на Ювентус, но съдията подмина ситуацията. Все пак, секунди след тога главният арбитър преразгледа ситуацията с ВАР и отсъди наказателен удар в полза на "Старата госпожа". С изпълнението се нагърби Анхел Ди Мария, който хладнокръвно изстреля топката в левия ъгъл на Хуан Мусо, който избра грешния ъгъл - 1:1.

Страхотна атака на "бианконерите" в 34-а минута бе осъществена, а Фаджоли центрира феноменално за Милик, който от въздуха намери топката и с чудесен изстрел не остави шансове на стража на Аталанта - 2:1 за Ювентус. В последната минута на редовното време за първата част Филип Костич получи добра топка на границата на наказателното поле и опита силен удар, но не бе точен и последва аут за Аталанта.

Ювентус и Аталанта не се победиха в голово шоу на
Снимка: БГНЕС

Не беше изминала и една минута от втората част, след като Адемола Люкман намери в наказателното поле Йоаким Меле, който остана очи в очи със Шчесни и с хладнокръвен завършек успя да го матира - 2:2. В 53-а минута Жереми Бога центрира и намери Люкман, който се измъкна много лесно от Алекс Сандро и точката на дузпата засече топката с глава, за да направи пълен обрат в полза на Аталанта - 3:2. Вратарят на Ювентус само изгледа топката и не успя да реагира.

В 69-а минута Данило изпълни страхотен пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле и изстрелът му бе много силен и плътен, като се озова в десния ъгъл на Хуан Мусо - 3:3. Капитанът на Аталанта Рафаел Толой направи чудесен самостоятелен пробив в 75-а минута, който завърши с изстрел, но Войчех Шчесни внимаваше и успя да спаси, избивайки встрани.

Четири минути след това гостите допуснаха груба грешка в защита, дело на Демирал, а Фабио Мирети получи на точката на дузпата и стреля веднага, но ударът му бе право в ръцете на Мусо. До края на мача Ювентус бе по-активният отбор и търсеше повече гола, но не успяваше достатъчно добре да организира нападенията. Аталанта чакаше предимно да хване неподготвен противника си на контраатака, но и "бергамаските" не успяха да се възползват, и така двата отбора поделиха точките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА