Last news in Fakti

23 Януари, 2023 09:00 2 095 0

Диего Симеоне ще напусне Атлетико Мадрид при едно условие

  • диего симеоне-
  • атлетико мадрид-
  • футбол

Договорът на Симеоне изтича в края на този сезон и няма да бъде преподписан, ако отборът му не се класира на някое от първите 4 места в Ла Лига, които дават право на участие в европейската Шампионска лига

Диего Симеоне ще напусне Атлетико Мадрид при едно условие - 1
Снимка: БГНЕС

В началото на януари испанските медии разпространиха слух, че Диего Симеоне е решен да напусна Атлетико Мадрид през лятото след края на сезона. Сега авторитетния вестник “Марка” коментира, че е много вероятно старши треньора на “дюшекчиите” да поеме в различна посока след цяла декада начело на отбора при едно условие.

Коментира се, че договорът на Симеоне изтича в края на този сезон и няма да бъде преподписан, ако отборът му не се класира на някое от първите 4 места в Ла Лига, които дават право на участие в европейската Шампионска лига. Към момента мадридчани заемат тъкмо четвъртото място, но е под въпрос дали ще го задържат до края на сезона, защото формата им напоследък е повече от колеблива.

Откакто испанският шампионат се завърна след паузата заради Мондиал 2022 в Катар, възпитаниците на Диего Симеоне изиграха 4 срещи, от които спечелиха едва две и то срещу непретенциозни съперници като Елче и Валядолид, загубиха от лидера в класирането Барселона и записаха равен срещу борещия се за оцеляване Алмерия.

Иначе аржентинският специалист ръководи Атлетико Мадрид от 2011 г. Насам. За това време той спечели два пъти Ла Лига, веднъж Купата на краля, два пъти триумфира в Лига Европа и се класира за два финала в Шампионската Лига, където отстъпи на Реал Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА