Last news in Fakti

26 Януари, 2023 09:00 2 407 4

Известна звезда си купи самолет, за да пътува за състезания

  • ромен грожан-
  • формула 1-
  • самолет-
  • спорт-
  • индикар

Вече няма да ми се налага да чакам по летищата, казва Ромен Грожан

Известна звезда си купи самолет, за да пътува за състезания - 1
Снимка: Twitter

Бившият пилот във Формула 1 Ромен Грожан си купи самолет, с който ще пътува за състезанията от предстоящия сезон в Индикар в Щатите.

Роденият в Женева състезател публикува снимки на луксозната си придобивка – двумоторен Beechcraft Baron. Той премина обучение за самолетен пилот през втората половина на миналата година и началото на тази.

36-годишният Грожан, който има швейцарско и френско гражданство, се премести да живее със семейството си във Флорида, Щатите.

“Вече няма да ми се налага да чакам по летищата. Получих лиценз за пилот, научих се да летя по прибори и е време да заведа съпругата ми на романтичен обяд на остров Кий Уест”, с този пост в социалните мрежи Грожан отбеляза пилотската си правоспособност.

Ромен е поредният автомобилен пилот, купил си самолет. Сред най-известните преди него бяха Ники Лауда, Жил Вилньов и Колин Макрей.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники Лауда

    1 1 Отговор
    не просто си беше купил самолет,а имаше компания за полети "Лауда еар",и е пропуснат знаков пилот ,Дейвид Куртард ,който успя дари да го забие в земята своя самолет.

    Коментиран от #4

  • 2 бушприт

    2 2 Отговор
    Румен Грожан си купил саймулет. Да си беше купил сладолед. И жена му щеше да го хареса.
  • 3 летец пилот

    2 2 Отговор
    А защо не си е купил Еф-16 Блок 70?
  • 4 ТИРбушон

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ники Лауда":

    Лауда еър беше 50% собственост на Аустриан еърлайнс! В момента в който Лайда си отиде, самолетната "компания" си замина. Крепяха я само и единствено за престиж.