25 Януари, 2023 13:30 1 025 3

Люис Хамилтън бави подписването на новия му договор с Mercedes

  • формула 1-
  • люис хамилтън-
  • mercedes-
  • спорт-
  • нов договор

Причината е, че британецът иска да види на какво ще е способен новият автомобил на тима W14, за да не се повтори фиаското от сезон 2022

Люис Хамилтън бави подписването на новия му договор с Mercedes - 1
Снимка: БГНЕС

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън бави подписването на новия му договор с Mercedes, като това най-вероятно ще се случи едва в хода на сезона. Причината е, че британецът иска да види на какво ще е способен новият автомобил на тима W14, за да не се повтори фиаското от сезон 2022, когато Mercedes се оказаха в ролята на изоставащи в битката с Red Bull и Ферари и тимът взе само една победа за цяла година.

Настоящият договор на Хамилтън с Mercedes е до края на тази година, като той и шефът на тима Тото Волф вече на няколко пъти заявиха, че нямат намерение да бавят преговорите и се очакваше новата сделка да стане факт в края на зимната пауза. В медиите дори се появи информация за парите, които ще получава Хамилтън по новия си договор, а от тима обясниха, че същинските преговори всъщност още не са започнали.

В Mercedes искат новият договор да стане факт максимално бързо, за да си гарантира тимът стабилност при пилотите в следващите няколко сезона. Люис обаче явно иска да види как ще тръгне новия сезон, а с него и новия цикъл на развитие на автомобила на Mercedes, тъй като от W13 няма да остане много в новата кола.

Информацията е на London Insider, който не е сред най-авторитетните източници, когато става въпрос за Формула 1, но пък оттам потвърдиха в сутрешен радио блок на британско радио, че имат надежден източник в Бракли. И същата информация са получили от източник от обкръжението на Хамилтън.

Сезон 2022 се оказа най-неуспешният в кариерата на Хамилтън във Формула 1, като той не спечели нито една победа, а съотборникът му Джордж Ръсел събра повече точки от него.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти си

    5 1 Отговор
    Направо да се маха тоя нагляр , даже феновете му вече немогат да го траят с неговите глезотии и откровено расистки изцепки ..
  • 2 Да подписва

    0 0 Отговор
    за 40 години напред до пенсия.
  • 3 Вече

    0 0 Отговор
    ТИ Си просто тъпанар