29 Януари, 2023 08:37 716 1

Крейчикова и Синиакова защитиха титлата си на двойки жени от Откритото първенство на Австралия

  • тенис-
  • австралия-
  • катержина синиакова-
  • барбора крейчикова

Титлата в Мелбърн е седма за двете при женските двойки в турнирите от Големия шлем

Крейчикова и Синиакова защитиха титлата си на двойки жени от Откритото първенство на Австралия - 1
Снимка: БГНЕС

Водачките в схемата Барбора Крейчикова и Катержина Синиакова от Чехия защитиха титлата си на двойки жени от Откритото първенство на Австралия по тенис.

Шампионките от 2022-а победиха десетите в схемата японки Шуко Аояма и Ена Шибахара във финала с 6:4, 6:3. Двубоят продължи час и 30 минути, предава БТА.

Титлата в Мелбърн е седма за Крейчикова и Катержина Синиакова при женските двойки в турнирите от Големия шлем.

Чехкините осъществиха пробив още в първия гейм на мача и след това поведоха с 2:0. Те превъзхождаха японките в първия сет и го спечелиха с 6:4. Втората част започна по същия начин, Крейчикова и Синиакова спечелиха подаването на Аояма и Шибахара за преднина от 2:0, но японките изравниха за 2:2 с пробив в четвъртия гейм, а след това обърнаха до 3:2. Чехкините обаче спечелиха следващите четири гейма и ликуваха след 6:3.

"Благодаря на всички зрители днес, които дойдоха да гледат мача и направиха атмосферата толкова специална. Радвам се, че имахме възможност да играем пред толкова много наши сънародници. Това ни даде допълнително вдъхновение. Нямам търпение да дойде следващият турнир и отново да обединим сили", коментира Синиакова след финала.

"Поздравления за нашите съпернички, които заслужено спечелиха трофея. Надявам се, че ние следващия път ще успеем да направим повече. Благодаря на всички в нашия екип. Това беше един прекрасен месец. Разбира се, че искахме да спечелим титлата, но се надявам, че ще имаме друг шанс да го направим. Мисля, че това е любимият турнир на много тенисисти", заяви Шибахара.

На полуфиналите Барбора Крейчикова и Катержина Синиакова отстраниха Елена-Габриела Рузе (Румъния) и Марта Костюк (Украйна) с 6:2, 6:2, а Шуко Аояма и Ена Шибахара елиминираха вторите в схемата Джесика Пегула и Коко Гоф (САЩ) с 6:2, 7:6(7).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бушприт

    0 1 Отговор
    Синякова,а не Синиакова.Е/д/на/та Шибах/о/ра,а Другата Рита Ора. Иди ги разбери.