Last news in Fakti

30 Януари, 2023 13:15 1 261 3

Ник Кирьос: Новак Джокович може да спечели най-малко 28 титли от Големия шлем

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • големия шлем-
  • ник кирьос-
  • спорт

Прогнозата дойде след като 35-годишният Джокович стигна до 22-рия си трофей от Големия шлем в неделя

Ник Кирьос: Новак Джокович може да спечели най-малко 28 титли от Големия шлем  - 1
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович може да спечели най-малко 28 титли от Големия шлем и да стане най-успешният тенисист в историята на спорта, прогнозира Ник Кирьос.

Прогнозата дойде след като 35-годишният Джокович стигна до 22-рия си трофей от Големия шлем в неделя, като спечели Откритото първенство на Австралия за десети път. Сега той държи рекорда заедно с Рафаел Надал, но Джокович заяви ясно след успеха си, че се чувства способен да спечели още големи трофеи.

Кирьос е съперник на Джокович и загуби от него на финала на "Уимбълдън" миналата година, но австралиецът стана и един от най-големите почитатели на сръбския тенисист.

След победата на Джокович над Стефанос Циципас във финала в Мелбърн, Кирьос написа с Туитър: "Хаха, казах ви. Създадохме чудовище. Браво, Джокович!" "Седя на дивана и се наслаждавам на цялото шоу. Той ще спечели 28 титли от Големия шлем лесно", добави още австралиецът, впечатлен от якето, което сърбинът облече с №22. То напомняше на Роджър Федерер, който сложи №15 след успеха си на "Уимбълдън" през 2009, когато поведе в надпреварата по титли за Големия шлем при мъжете.

"Ролан Гарос" през май и юни може да представи страхотна битка за титлата, като 14-кратният победител Надал ще преследва още един трофей в Париж, докато Джокович ще се опита да го детронира и да спечели 23-а титла, колкото има и Серина Уилямс при жените.

Австралийката Маргарет Корт има повече големи титли от всеки - 24, но Кирьос смята, че Джокович скоро ще я изпревари.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илия

    9 1 Отговор
    Джокович можеше да има още три титли - миналата година недопуснат на АО и US Open, а преди няколко години беше отсранен от US Open след като удари дете с топка в изблик на гняв, разбира се абсолютно неволно, тогава беше в супер форма.
  • 2 Мухаа,хаа! -

    1 0 Отговор
    Славянски ледоразбивач,с ядрен реактор.Разказа им играта,въпреки всички спънки на англосаконеца и подопечните му мишоци.Браво брате ,браво славянска душо! Кефим се от това,че им натри муцуните в терена на корта.Жив ,здрав и все така мъжкар!
  • 3 Това е

    1 0 Отговор
    Приятелството с Джокович провали кариерата на Кирьос.