Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 08:00 971 3

Левски с важна крачка към спасяването на лиценза, разрешава проблемите с НАП

  • левски-
  • футбол-
  • нап-
  • лиценз

Сините" до дни ще уредят част от големите проблеми, касаещи погасяването на дълговете към НАП, които в момента са около 11 милиона лева

Левски с важна крачка към спасяването на лиценза, разрешава проблемите с НАП - 1
Снимка: БГНЕС

Левски направи важна крачка към спасяването на професионалния лиценз за следващия сезон. "Сините" до дни ще уредят част от големите проблеми, касаещи погасяването на дълговете към НАП, които в момента са около 11 милиона лева. За целта от „Герена“ вече са представили гаранция от голяма финансова институция за скоростно плащане на близо 5 милиона лева. Те ще отидат за задължения по главницата, натрупана от собствениците след Тодор Батков.

Всичко това означава, че се задава успешен край на преговорите със „Спорт Рипъблик“ за смяна на собствеността в клуба. От НАП вече имат достатъчно поводи за сигурност, че въпросните пари ще постъпят по техните сметки в близките дни. И няма да е пречка от агенцията да подпишат документ, който ще даде зелена светлина на Левски за получаване на лиценз за следващата кампания.

Гаранцията може да е свързана с един от двата спонсора, които направиха целево дарение общо в размер на около 500 хил. лева за зимното турне в Дубай. От "Герена" заявиха, че нямат против да "осветлят" дарителите, но само при тяхно съгласие, което на този етап очевидно не се е случило.

Предстои да бъдат направени последващи разсрочки за останалите 5 милиона дългове към НАП, но засега клубът не е опрян до стената.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Локо Сф1956

    13 3 Отговор
    От колко години Левски е задлъжнял пред НАП. Стига подигравки. Да го пращат в по-долни групи. 11 милиона за НАП. Преди години Локото го изгониха от А група за 750 х. лв. Стига чадъри.

    Коментиран от #2

  • 2 Левски 1914

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Локо Сф1956":

    Локо плати ли ги ? ЛЕВСКИ ще ги плати.

    Коментиран от #3

  • 3 4444

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Левски 1914":

    Кога, Шиши и Черепа вече не дават, блъфовете на Атанаска за т.н. фенски пари не минават,отдавна трябваше да са в окръжните групи.Спрете да петните името на апостола.