Last news in Fakti

3 Февруари, 2023 13:15 2 046 2

Кандидат да купи Милан бил готов да инвестира колосална сума в селекция

  • милан-
  • футбол-
  • кармайн вилани-
  • серия а

Вилани е главен изпълнителен директор на MFO (Multi Family Office Equity Partners) - компания, която подкрепи Инвесткорп в офертата за придобиването на Милан

Кандидат да купи Милан бил готов да инвестира колосална сума в селекция - 1

Италианският шампион Милан смени собственика си за трети път в последното десетилетие. В края на август Ред Бърд Кепитъл Партнърс, воден от Гери Кардинале, официално придоби „росонерите“ от хедж фонда Елиът.

Новият собственик на „Дявола“ купи клуба благодарение на заем от продавача от около 600 милиона евро. Семейство Сингър, собствениците на Eliott Managment, останаха с миноритарни дялове, но и с доста техни хора в ръководството и Борда на директорите.

Точно преди Ред Бърд и Гери Кардинале да вземат „росонерите“, Investcorp изглеждаше почти сигурен нов собственик на тима от Милано.

Италианският вестник La Reppublica направи интересен материал, свързвайки се Кармайн Вилани. Вилани е главен изпълнителен директор на MFO (Multi Family Office Equity Partners) - компания, която подкрепи Инвесткорп в офертата за придобиването на Милан.

„Не мога да навлизам в подробности, но мога да потвърдя, че нашият консорциум се ангажира както с придобиването на всички мажоритарни дялове в Милан, така и с гарантирането на последваща инвестиция на пазара от 300-400 милиона. Целта бе да върнем незабавно клуба на най-високото ниво в Европа, както заслужава неговата история. Както Елиът искаше, щяхме да оставим миноритарните дялове", заяви Вилани.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПалавНИК

    1 3 Отговор
    Славните времена на Марко ван Бастен и Рууд Гулит безвъзвратно отминаха.....
  • 2 Няма нужда да

    3 0 Отговор
    копирате от La Repubblica - италианския в-к Дума. Спокойно можехте да се позовете на La gazzetta dello sport, който се издава в Милано и има много по-добри връзки с клуба, отколкото издавания в Рим вестник, който стре цитирали.