Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 17:55 1 662 18

Кметът на Пловдив: Стадионите - няма как, ще потопим общината по този начин, абсурд

  • здравко димитров-
  • футбол-
  • стадион локомотив-
  • стадион христо ботев-
  • бюджет-
  • община пловдив-
  • кмет на пловдив

 Въпреки това Зико остава категоричен, че "Колежа" и ремонтните дейности на стадиона в парк "Лаута" трябва да бъдат довършени

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който даде извънредна пресконференция под тепетата, попари надеждите на футболните Ботев и Локомотив. Бившият баскетболист съобщи, че за стадионите на "канарчетата" и "смърфовете" повече не могат да бъдат отделяни общински средства, защото така тя ще бъде потопена.

Въпреки това Зико остава категоричен, че "Колежа" и ремонтните дейности на стадиона в парк "Лаута" трябва да бъдат довършени.

"Още от началото беше ясно, че парите няма да стигнат за тези стадиони. 25 милиона - г-н Борисов отказа да купи самолет и ги дадохме за добро. Два пъти беше аварирал и се молехме да не падне. Дадохме ги за добро - за едните, и за другите, за да има стадиони. Трябва да се довършат. Община Пловдив няма да издържи финансово, за да бъдат завършени тези стадиони. Имаме и други проекти", обясни Здравко Димитров.

Той каза още, че ще се срещне с привържениците на футболните грандове в града. По думите му стана ясно, че ще помага на клубовете да търсят пари, за да се завършат въпросните съоръжения.

"Стадионите с тези пари вече край. Ще имам среща с феновете. Няма как, ние ще потопим общината по този начин, абсурд. Заедно трябва да търсим пари за завършване на стадионите. С корекциите няма да издържим. Опитах всичко възможно, дори направих разсрочване за 3 години като предложение. При тази ситуация не виждам как ще стане. Не са само стадионите. Капиталовият бюджет на Общината е 40 млн. на година. Това е за всичко", обясни още Здравко Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    20 1 Отговор
    Вие панаира да не забравите, пък ритниточовците, кой го е еня за тях?
  • 2 Баце Чилаверт

    8 5 Отговор
    Какъв си Зико, що за стадионите нямаш.
  • 3 Гастроентеролог

    22 0 Отговор
    "25 милиона - г-н Борисов отказа да купи самолет и ги дадохме за добро. Два пъти беше аварирал и се молехме да не падне." - Аз пък си мисля, че по-голяма част от българите се молеха да падне!!!

    Коментиран от #16

  • 4 ганчо зубидренка

    21 0 Отговор
    Няма друга държава в света,която да хвърли 25 милиона ЕВРО за стадиони на пъпа на града,защото феновете искали да гледат мач на "Кулежа" Засега няма да намесвам лаутяните.
    Стадионите се правят на края на града.Имат големи паркинги за автомобили и метростанция поне,а ние сме на "Манежа" току до унищожената "Каменица"
    Стадиона трябваше да бъде изравнен със земята.
    На негово място да се строят нови сгради,а самия стадион да се изгради до новото околовръстно,което Б.Б. обеща да направи,ако бъде избран за управител на 16 задунайска...
    Обаче ние сме в губернията,и трябва да се лапат парички.И околовръстно няма още.Вечер в час пик няма минаване от кръговото за Асеновград до кръговото за Пазарджиклар.
    Аз казах...ХАУ

    Коментиран от #9

  • 5 ТаУмВзе

    14 0 Отговор
    Зико, кажи са хотелчето на жена ти! Герберастията е Чума, с добавка киренце!. Доган врътка бе.
  • 6 В ГЕРБ всеки си има хранилка

    16 0 Отговор
    И всеки краде от останалите и от населението.
  • 7 n√Варна

    11 0 Отговор
    Този пловдивски кахър за стадионите е нищо в сравнение със стадион "Юрий Гагарин" във Варна.
    Стадионът беше съборен през 2007-ма година и след това запОчна процедура за построяването на нов. Към днешна дата строителството му е до "кривата круша" и е на път да влезе в Книгата за рекордите на Гинес.
    Който се интересува от тази история, да се порови из Интернет!
  • 8 Тома

    18 1 Отговор
    Зико кажи че половината пари за стадионите ги открадна тиквата
  • 9 ха ха

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "ганчо зубидренка":

    Всичко е наред. Хем слота, хем боя изядоха пловдивчани! С бонус Панаира и кръговото до Водната палата. Аз лично бях изумен от хрумването стадион Ботев да се ремонтирач в този вид в центръа на града. Трябваше да е игрище. Изумен бях и от парите, които се наливат без възвращаемост. Явно, общината е наистина пред фалит.

    Коментиран от #17

  • 10 Гербаджи Йово

    4 3 Отговор
    Няма да се плашите, следващият път Бою ще ви назначи плувец за кмет и ще изплувате или някоя шамандура от неговите.
  • 11 КанадскияМанганин

    2 2 Отговор
    Тоя е готов за моята криптопартия и куpoлaция! На есен пак ще е кмет, но от лгДБ+ПП!
  • 12 Защо не плащат

    0 0 Отговор
    Общински данък големите предприятия от региона. Така се пълни бюджет
  • 13 мунчо

    5 0 Отговор
    Не съм му фен на тоя, но по принцип е прав. Не виждам логика общината да даде над 25-30 млн от парите на данъкоплатците за стадиони, вместо за по полезни неща. Вижте какво става по стадионите в днешно време - псувни, трошене на седалки, побоища.. За тия ли се дават пари? И в крайна сметка, тези футболни клубове са частна собственост, нали този на Ботев беше някакъв мултимилионер, къде са му парите? Да построи стадион. Да, ама не, явно и той е на принципа "Дайте да дадем". И като гледам в момента ударно разпродава състава.
  • 14 Баба Вуна

    0 1 Отговор
    Баце Боци се е посетил че Баскетболиста е решил да се връща в БСП за Украйна
  • 15 Панаир на суетата

    1 1 Отговор
    Всички тези атаки срещу кмета и общината са заради Пловдивския панаир. Червената мафия активира и Бойко в защита на един от кумовете й, почетният руски консул на Пловдив георги георгов. Дръж се Здравко! Ако поддадеш, ще си осрамотиш името. Ако издържиш, чест и слава!
  • 16 Да...

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гастроентеролог":

    Голямо добро е това, което са сторили с г-н Борисов. Скъпо да си пазаруват избиратели. Ако обществото имаше думата чрез референдуми дали да се дават луди пари за колежи и други "висши учебни спортни заведения", този пладнешки обир на обществени ресурси, нямаше да се случи!!! Има къде по-важни дейности за обществото, които трябва да се финансират. Не обаче частни клубове!!!
  • 17 Има си причина да се наливат парите!

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ха ха":

    Това си е пладнешки обир. Както и презастрояването с мастодонти, поникнали в междублоковите пространства. Комисионни, комисионни, евра. Колкото повече кредити и поръчки, толкова по-добре. Общинските кметове влизат без нищо. И излизат от мандата с офшорки! Няма закони, няма държавност. Има само хаос. Ако при всяка нова инвестиция трябва да се докажат произхода на средствата й, тези чудесии със стадиони, мастодонти, кригово и т.н., нямаше да се случат. Айде сега, зиковица да обяви произхода на инвестицията за хотелчето, което ще строи. Кредит? Ок. После доказваш източника си за погасяване на кредита!
  • 18 Добре, прав. Но не чак толкова.

    0 0 Отговор
    Защото от самото начало той в дует с Боко подхванаха рефрена за стадионите. Здравко понеже най-високата му длъжност беше областен управител, а там само "оползотворяват" отпуснатия им бюджет, и той представа си няма, че като кмет ще трябва повече да мисли за приходите и разходите, за инвестиционни проекти. Че всичко това изиска много добро управление за да не фалира общината. И без много да му мисли, взе да приглася на вожда си: стадиони, стадиони. Сега обаче разбра, че явно това не е лъжица за неговата уста и взе друг край да предлага. Общината не може да се нагърби, щото...