6 Февруари, 2023 19:22 1 308 0

Треньорът на Ювентус: Смешно ми е, че трябва да съберем 40 точки, за да не изпаднем

  • масимилиано алегри-
  • футбол-
  • ювентус-
  • серия а-
  • салернитана

Немислимо е да си поставяме цели в момента

Треньорът на Ювентус: Смешно ми е, че трябва да съберем 40 точки, за да не изпаднем - 1
Снимка: БГНЕС

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира утрешния двубой със Салернитана, както и ситуацията, в която отборът се намира след лишаването на 15 точки от неговия актив.

“Това ще бъде сложен мач срещу отбор, справящ се добре при Давиде Никола, който върши чудесна работа. Важно е да се изправим срещу тях с правилното отношение. Гледайки класирането, това е директен сблъсък. Фактът е, че имаме 23 точки, като трябва да достигнем 40, за да не изпаднем. Това ме кара да се смея, но такова е положението. Първата цел е да настигнем тези, които са пред нас. Немислимо е да си поставяме цели в момента. Сега трябва да стигнем отбора пред нас и да се изкачваме бавно. Утре трябва да спечелим, защото в последните три шампионатни мача сме взели само една точка.

Дали Душан Влахович ще бъде титуляр утре? Все още не съм решил, но ще преценя. Физически той е добре, сега е много по-лек и динамичен, отколкото, когато пристигна. Дано утре да вкара. Разполагаме и с Мойс Кийн, който е добре. За мен си остава трудно да го оставям извън стартовия състав. Той стана много важен за нас, като израсна психически и технически. Кийн се превръща във важен играч, но все още не 100%. Аз съм доволен от него, промени се в сравнение с миналата година. Дали трябва да играе? Не пускам футболистите в игра, защото така трябва, а за да печелят мачовете. Влахович не е бил в такава физическа форма преди дори когато дойде от Фиорентина. Сега докосването му е по-леко, но се нуждае от попадения.

С изключение на Леонардо Бонучи, Пол Погба и Леандро Паредес, който има контузия, всички останали са на разположение. Бонучи тепърва се завръща, той имаше грип и затова се забави възстановяването му. Освиркванията и обидите към Матия Де Шилио? Той е добре, говорил съм с него и е спокоен. Той е сериозен професионалист и много добър играч. Социалните мрежи? Това е екран, зад който се играят хиляди хора. За наше съжаление, така работи светът. Трябва да го приемем, без да му отдаваме значимост. Николо Фаджоли? Той израсна много и изигра доста мачове, както Фабио Мирети и всички останали. В момент, в който много футболисти отсъстваха, аз заложих на млади играчи, които реагираха по важен начин”, заяви Алегри на днешната си пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА