Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 23:15 1 018 4

Стилиян Петров: Финансирането на школите трябва да е грижа на самия клуб, а не на родителите!

  • стилиян петров-
  • футбош-
  • школи-
  • дюш-
  • димитър бербатов

90% от сегашната детско юношеска система се подържа, финансира и движи изцяло от таксите на родители, подкрепящи младите таланти на България!

Стилиян Петров: Финансирането на школите трябва да е грижа на самия клуб, а не на родителите!  - 1

Рекордьорът по мачове за националния отбор на България - Стилиян Петров обърна внимание на финансирането на детско-юношеския футбол. Според него то трябва да е грижа на клубовете, а не на родителите.

Ето какво написа Петров във Фейсбук:

"Преди почти две години Димитър Бербатов и екипът, от който и аз съм част, изложихме цялостна програма и предложихме решения за подобряването на ДЮФ!

Замени ли българския футбол логичния и правилен подбор на таланти с такъв, при който парите определят кой да получи достъп до школите?

Първоначалното чувство, което се поражда у мен като спортист и родител, е да премина в офанзива, критикувайки процеса, хората които избират подбора на деца или тези, които участват в треньорския процес.

Надявам се, че повечето от нас успяват да подтиснат тези чувства в себе си, колкото и трудно да е това. Но ако не сме внимателни често можем да забравим най-важния човек в това преживяване и това са нашите деца. За съжаление българската футболна действителност вижда нашите деца като финансова печалба. Селекционният процес вече е изгубен и потъпкан. Един президент е по-склонен на допълнителни 1 000-1 500 лева на година от дете вместо да вникне в същноста на проблема, в школата за развитие, по-правилния и коректен начин!

Има родители които не могат да си позволят “лукса” детето им да практикува любимата си игра, колкото и талантливо да е то.

90% от сегашната детско юношеска система се подържа, финансира и движи изцяло от таксите на родители, подкрепящи младите таланти на България! Като човек преминал през всички нива на детско-юношеската пирамида мога категорично да кажа, че тя е обърната наобратно, заради пренебрегвания и най-логичния подбор – този на таланта, за сметка на месечната такса! Финансирането на школите трябва да е грижа на самия клуб, а не на родителите!

Бъдете смели и непримирими".


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ммм...да

    14 2 Отговор
    Стилянчо.Кажи го това на Раев ,където прибираше навремето по 10 бона,на дете да играе в Левски.Скапан комарджия и скапани родители -айдуци !
  • 2 Момчил

    5 0 Отговор
    Браво на Стилиян! Абсолютно прав е- нямаш ли пари ,колкото и да е талантливо детето ти , не го приемат . Всички деца ,които са в школата са там ,защото родителите им плащат пари на клуба, родителите им имат връзки, шуробаджанащината също е широко разпространена. И накрая убиват талантите ,а играят някви глезльовци,които не стават.

    Коментиран от #3

  • 3 Песимист

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Момчил":

    Много си прав,в много случаи,амбициите на родителита са по големи от тези на детето...
  • 4 стиляне

    0 0 Отговор
    у нас футбола е като бермудския триъкалник какви детски школи и на кой са му нужни родителите наливаме пари там да се крадат а децата ни губят мотивация като виждат какъв е шанса им да се развиват в мъжките ни отбори там се перат пари и се копуват ниско разрядни чужденци юношите търкат скамейките и се отказват виждайки каква е истината тази порочна практика трябва да се заличи сподели колко чужденци са играли в монтана кога си бил юноша