Last news in Fakti

18 Февруари, 2023 08:00 1 483 4

Катарски шейх предложил 4,5 милиарда евро за Манчестър Юнайтед

  • хамад бин ясим бин джабер ал тани-
  • манчестър юнайтед-
  • катар-
  • футбол

Предложението съдържа план за възстановяване на предишната слава на клуба както на терена, така и извън него, и преди всичко ще има за цел да гарантира, че феновете отново ще станат сърцето на футболен клуб Манчестър Юнайтед

Катарски шейх предложил 4,5 милиарда евро за Манчестър Юнайтед  - 1
Снимка:

Бившият министър-председател на Катар - Хамад Бин Ясим Бин Джабер ал Тани, е заявил, че е направил предложение за закупуване на пълния комплект акции Манчестър Юнайтед. Сумата на сделката не е известна, но според RMC Sport тя е около 4,5 милиарда евро.

„Предложението съдържа план за възстановяване на предишната слава на клуба както на терена, така и извън него, и преди всичко ще има за цел да гарантира, че феновете отново ще станат сърцето на футболен клуб Манчестър Юнайтед. Офертата ще бъде напълно без дългове. Той ще бъде подаден чрез фондация Sheikh Jassim 92, която ще инвестира във футболни отбори, тренировъчен център, стадион и по-широка инфраструктура, фенове и общности, които подкрепят клуба“, предава шейх Хамад в прессъобщение.

Политикът според публичните данни в интернет към момента притежава нетни активи на стойност 1,3 млрд щатски доллара. Неговото име за последно избухна в световния новинарски поток през юни миналата година, когато се появи информация, че е давал на три пъти сумата от 1 млн евро на тогавашния принц и настоящ крал на Великобритания - Чарлз.

Сега скандалният политик влиза в опит да спечели дивиденти на острова.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ром Бакарди

    3 3 Отговор
    Ингилизити какту са я закъсали, кат нищу ша му продадат манчестар юнайтид! А тоз аб.д.ал да има толкоз паре и да са чуди кадя да ги даде...аве, тарикат- я напраи идин дворец у пустинята, мед и масло да тече ут чешмити, градини сас цветя растениа и езерца, дет разни пат.ки и лебеди да са гмуркат, сабери ут цял свят петстин шафра.н.тий и си гледай кефа- наргилета, мляку ут камила да шораш, кайвета, вискита и кот са сетиш, кючекчийките да са калчат утпреди ти, да прайш кот си искаш. А той-трагнал паре да шари за тез омрелите футбалери.

    Коментиран от #2

  • 2 Греяна ракия

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ром Бакарди":

    Ром си е ром па ако ще не бакарди ами катуница да е
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Юмжагийн

    1 1 Отговор
    А защо не предложат и на сините ? По-евтини са ! Нищо че има дългове към НАП и Божков ! Пък и имат фенове като Бойко и Делян !