Last news in Fakti

19 Февруари, 2023 16:28 1 553 0

ПСЖ измъкна победата срещу Лил в шоу със 7 гола (ВИДЕО)

  • псж-
  • лил-
  • лига 1-
  • футбол-
  • лионел меси

Трите точки за парижани донесе Лионел Меси от пряк свободен удар в добавеното време

ПСЖ измъкна победата срещу Лил в шоу със 7 гола (ВИДЕО) - 1

ПСЖ измъкна победата с 4:3 срещу Лил в мач от 24-ия кръг на френската Лига 1. Трите точки за парижани донесе Лионел Меси от пряк свободен удар в добавеното време. Килиан Мбапе (12, 87) и Неймар (17) вкараха другите голове за домакините, а Бафоде Диаките (24), Джонатан Дейвид (58-дузпа) и Джонатан Бамба (69) се разписаха за "песовете". Тежка контузия в глезена в началото на втората част получи Неймар и се наложи да бъде изнесен с носилка от терена.

Двубоят започна с опасна атака на Лил и парижани като по чудо не получиха гол. Шут на Тимъти Уеа бе спасен с мъка от Донарума, а само бързата реакция на Мендеш не позволи на американеца да направи добавка. В 5-ата минута Неймар центрира към Меси, който стреля без забавяне, но стражът на Лил изби в корнер. Пет минути след това парижани оцеляха за втори път. Капитанът Преснел Кимпембе върна лошо с глава топката назад и подаването беше пресечено Джонатан Дейвид, който се опита да прехвърли Донарума, но италианският страж изби в корнер.

В 12-ата минута ПСЖ поведе след миг гениалност на Килиан Мбапе. Той се втурна отляво, нахлу в наказателното поле и се промуши между двама бранители, след което почти от легнало положение прати топката в мрежата за 1:0.

Пет минути по-късно Нуно Мендеш подаде на Витиня, който върна към Неймар, а бразилецът отблизо засече топката в мрежата - 2:0.

Гостите обаче не се притесниха и продължиха да атакуват. Така в 24-ата минута Андре Гомеш прати топката в наказателното поле, където Бафоде Диаките скочи най-високо и не остави шансове на Донарума - 2:1.

В 42-ата минута Лил пропусна да изравни, след като Реми Кабела от чудесна позиция стреля встрани от вратата на Донарума. И двата отбора направиха по една принудителна смяна още преди почивката. В 31-ата минута левият бек на парижани Нуно Мендеш излезе, а на негово място се появи Хуан Бернат. Португалският бранител на гостите Жозе Фонте пък получи контузия още в 14-ата минута и бе заменен от Лени Йоро.

Второто полувреме започна ужасно за ПСЖ. Още в 47-ата минута Неймар получи контузия в глезена и бе заменен. Лекарският щаб дълго му оказваше помощ на терена, а след това се наложи носилката да влезе, за да бъде изнесен. Бразилецът явно показа, че травмата е сериозна, държейки се за главата.

Случилото се с Неймар разконцентрира съотборниците му и в 56-ата минута се стигна до дузпа за Лил. След изпълнение на корнер Марко Верати задържа Тиаго Джало и реферът Уили Делажо посочи бялата точка. Това предизвика бурните протести на играчите на ПСЖ и на треньора им Кристоф Галтие, но съдията бе непреклонен. От бялата точка Джонатан Дейвид хладнокръвно прати топката в мрежата за 2:2.

Гостите стигнаха до пълен обрат в 69-ата минута. Андре Гомеш демонстрира страхотен поглед и подаде към Джонатан Бамба, който напредна и нахлу в наказателното поле. Последва силен шут в близкия ъгъл, който завари неподготвен Донарума и "песовете" поведоха за първи път в мача - 2:3.

Веднага след попадението се чуха бурни освирквания от трибуните на "Парк де Пренс". Малко след това ПСЖ можеше да изравни, но влезлият на мястото на Неймар Юго Екитике стреля в ръцете на Шевалие.

В 87-ата минута домакините все пак изравниха чрез играча във форма Килиан Мбапе. Хуан Бернат го изведе на стрелкова позиция в наказателното поле и френският национал с прецизен удар в долния ляв ъгъл направи 3:3.

Победата за ПСЖ дойде в петата минута на добавеното време. Лео Меси спечели пряк свободен удар пред дъгата на наказателното поле. С ювелирно изпълнение той прати топката в мрежата на гостите за 4:3.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА