Last news in Fakti

22 Февруари, 2023 09:18 2 887 5

Съдбоносна седмица за Лудогорец, гласят Петев за треньор

  • ивайло петев-
  • лудогорец-
  • футбол-
  • анте шимунджа

До назначението на нов наставник би се стигнало, ако "орлите" отпаднат от белгийците в Лигата на конференциите и после се издънят на "Герена"

Съдбоносна седмица за Лудогорец, гласят Петев за треньор - 1
Снимка:


Съдбоносна седмица се задава в Лудогорец. Мачовете с Андерлехт утре и с Левски във вторник могат да доведат до треньорска рокада при разградчани. До назначението на нов наставник би се стигнало, ако "орлите" отпаднат от белгийците в Лигата на конференциите и после се издънят на "Герена", пише "Тема спорт".

Подобно развитие би коствало главата на Анте Шимунджа. Причината е, че въпреки трите победи от началото на годината - Андерлехт (1:0), Спартак (Вн) (2:1) и Славия (2:1), играта на тима не върви.

При положение, че в следващите дни се стигне до раздяла с Шимуднжа, фаворит за негов наследник е Ивайло Петев. Той е готов да поеме отбора. Специалистът, извел Лудогорец до първите му две титли (2012 и 2013 г.), в момента е без работа, след като босненската федерация не му предложи нов договор.

Петев изгледа заедно с Кирил Домусчиев контролата на Лудогорец с Цървена звезда по време на лагера в Турция.

За евентуално уволнение на Анте Шимунджа се заговори още в края на миналата година покрай мачовете с Левски за първенството и за Купата на България. Тогава словенецът оцеля след 0:0 в първенството и 2:1 за Купата. В играта на отбора обаче продължава да липсва познатата свежест и изобретателност. От началото на пролетния полусезон отборът записа три победи, но с крайно неубедително представяне, а тази на Славия бе и доста инфарктна, като дойде чак в добавеното време.

Ивайло Петев е в пълна готовност да поеме поста, ако се стигне до раздяла със словенеца. Той е наблюдавал внимателно всеки един мач на Лудогорец, както от зимната подготовка, така и след подновяването на кампанията. От клуба обявиха, че приоритет си остава титлата, но евентуално отпадане срещу Андерлехт може да отприщи бента, е при издънка и срещу Левски във вторник Шимунджа почти сигурно ще остане без работа.

Петев води Лудогорец между 2010 и 2013 година, като първо спечели промоция за елита, а впоследствие изведе тима и до две титли.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 колко % изгаряния има ?

    6 0 Отговор
    като го гасиха пожарна идва ли ?
  • 2 родна реч омайна сладка

    7 0 Отговор
    беше някога на почит а сега мисирки и неграмотност до върха на възможностите на безмозъчните драскачи всеки ден правописни грешки всеки ден !!! не ви ли е срам поне малко ?

    Коментиран от #4

  • 3 Стоян Александров

    6 1 Отговор
    Спокойнооо. За Андерлехт незнам, ама за УЖ Моя Левски там е ясно. Поне 5 гола ще им вкарате. Левски с тези розовите са безхарактерен, безмислен и безцелен отборец. Всичко там са далавери и пране на милярди. Абсолютно аматьорско изпълнение подплатено с реклама. Толкоз. Слабаци ама пълни....И за Б групата са слаби...
  • 4 Стоян Александров

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "родна реч омайна сладка":

    Няма от какво да ги е срам бе господине ! Те НЕ СА ЖУРНАЛИСТИ, НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ. ТУК Е ПРОСТО ПРОПАГАНДА, КОПИ ПЕЙСТ, И КАКВОТО НАРЕДИ ГОСПОДАРЯ. ТОВА Е. ЦЕНТАДЖИИ. ИЗОБЩО НЕ СА ЖУРНАЛИСТИ, А ЗА ДОСТОЙНСТВО, ЧЕСТ, МОРАЛ И РОДОЛЮБИЕ И ДУМА НЕМОЖЕ ДА СТАВА..
  • 5 Фактииии Заглавиетооооооо

    9 0 Отговор
    «ГАСЯТ» Петев......
    Тоя кой го е подпалил, че го гасят?