Last news in Fakti

2 Март, 2023 21:00 1 235 2

Новак Джокович остава непобеден от началото на годината

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Сърбинът се класира за полуфиналите на тенис турнира в от сериите ATP 500 на твърда настилка с награден фонд от 2 855 495 долара

Новак Джокович остава непобеден от началото на годината - 1

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се класира за полуфиналите на тенис турнира в от сериите ATP 500 на твърда настилка с награден фонд от 2 855 495 долара. Той победи поляка Хуберт Хуркач с 6:3, 7:5 за малко повече от час и 20 минути игра.

Сърбинът успя да направи един пробив в първия сет, но той му бе достатъчен за успеха с 6:3. Вторият сет бе по-равностоен, като двавмата се движеха заедно до 5:5, когато Джокович направи пробив и след това затвори мача на свой сервис. Той спечели 79% от точките на втори сервис, а освен това допусна само 7 непредизвикани грешки срещу 15 за Хуркач.

На полуфинала Ноле ще играе срещу победителя от мача между руснака Даниил Медведев и хърватина Борна Чорич.

Олимпийският шампион Зверев спечели срещу италианеца Лоренцо Сонего със 7:5, 6:4 заради отличния си сервис. Това е първи полуфинал за германеца от злополучния мач с Рафаел Надал на "Ролан Гарос", когато счупи глезен.

"Щастлив съм, че съм на първи полуфинал след контузията. Надявам се да не бъде последен и да имам още много", каза той след успеха. "Последните девет месеца бяха много трудни за мен. За първи път през живота си не играх тенис толкова дълго време", призна Зверев.

Той ще се среща с първата ракета на Русия Рубльов, който се наложи над нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп с 6:3, 7:6 (3). Рубльов защитава титлата си от миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българе юнаци

    0 2 Отговор
    Тва шото не е попаднал на наш Гришьо да го направи разноглед ,ше го помете кат фадрома тоз аматьор Джокович шото Гришьо е с класи по елитен тенесист.
  • 2 Скот Ритър

    0 1 Отговор
    Медведев го би, за да се срещне с друг "окупатор"