Last news in Fakti

3 Март, 2023 21:15 3 514 2

Войната в щангите ескалира: Създадоха нова федерация по щанги!

  • вдигане на тежести-
  • спорт-
  • федерация

Сдружението вече е вписано в него и вероятно ще кандидатства за лиценз

Войната в щангите ескалира: Създадоха нова федерация по щанги! - 1
Снимка:

Войната в щангите ескалира още повече, след като бе създадена нова федерация, която поиска да вземе лиценз от Министерството на спорта. След събрание в Стара Загора 17 лицензирани клуба регистрираха нова централа в Търговския регистър, пише "Мач Телеграф".

Сдружението вече е вписано в него и вероятно ще кандидатства за лиценз. Ако такъв бъде даден, това означава да се отнеме този на федерацията на Неделчо Колев. Името на новата централа е “Нова българска федерация по вдигане на тежести”.

Президент на новото формирование е д-р Кирил Панайотов. Той е президент на клуб „Русе“, член на УС на старата федерация и един от хората, даващи най-много пари за този спорт. Генерален секретар е Димитър Димитров. В управителния съвет влизат олимпийският шампион Асен Златев, наставникът на националния ни отбор Иван Иванов, който също има злато от Игрите в Барселона, европейският и световен шампион Антон Коджабашев и известният треньор от Хасково Живко Архондев.

До този разрив се стигна, след като повече от година с процедурни хватки Неделчо Колев продължава да държи президентския пост в централата, въпреки че загуби катастрофално общото събрание от Ариф Маджид. Самият Колев дойде на власт по същия начин - като регистрира нова федерация, когато на предишната с шеф Антон Коджабашев бе отнет лицензът.

Към момента само 11 клуба са регистрирали състезателите си в старата федерация и Колев заплашва тези от новата да не вземат участие на големи първенства.

На страната на Колев са клубовете, в които тренират големите ни звезди Карлос Насар и Божидар Андреев.

Колев смени и ръководството на националния отбор, като сложи начело Кристиана Колева и Пламен Аспарухов. След това неговият управителен съвет върна Иван Иванов и кашата стана пълна. Имало е вариант Ариф Маджид да оглави новата федерация, но той не се появил на общото събрание в Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100

    5 0 Отговор
    Хайде и там разделение...
  • 2 Жасмина

    2 1 Отговор
    Той моя само щанги го интересуват…