Last news in Fakti

3 Март, 2023 08:40 1 149 1

Шефът на Премиър лийг: Нямам никаква идея дали Челси ще продава масово през лятото

  • премиър лийг-
  • ричард мастърс-
  • висша лига-
  • челси-
  • продажба-
  • трансфери-
  • футбол

Само през зимния трансферен прозорец бяха привлечени цели осем нови играчи за 323 млн. паунда

Шефът на Премиър лийг: Нямам никаква идея дали Челси ще продава масово през лятото - 1

Изпълнителният директор на Премиър лийг Ричард Мастърс не е сигурен как точно от Челси планират да се справят с изискванията на финансовия феърплей, след като накупиха куп футболисти и пръснаха около 600 млн. паунда в рамките на два трансферни прозореца. Само през зимния бяха привлечени цели осем нови играчи за 323 млн. паунда. Логично е да се очаква клубът да продаде доста от състезателите си, за да компенсира разходите.

“Нямам отговор на въпроса дали Челси ще продава през лятото - заяви Мастърс. - Не искам да ги защитавам, но все още е рано за оценки, защото е нужно по-дълго време, за да си направим изводи”.

“Новите собственици са начело на клуба за по-малко от година, а във футбола е нужно да минат 3-4 години, за да си направим изводи - продължи шефът на Висшата лига. - Засега всичко е по правилата, но тестовият период е 12 месеца. Изглежда, че там промениха практиката от минали години и залагат на млади играчи с по-дългосрочни контракти при по-ниски заплати.”

Според запознати лондончани подписват с новите дългосрочни договори от порядъка на 7-8 години, като така ще се опитат да разсрочат в години дадените пари за трансферите, за да влязат във финансовите рамки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оценка

    0 0 Отговор
    Да се оправят,парите са си техни,но Челсеята върви към Б-групата в Англия.Уволниха Томас Тухел,продадоха си именитите футболисти и накупиха тъмнилки,резултатът е негативен. Челси беше един от най-елитните отбори в света,а сега е разруха.