Last news in Fakti

18 Март, 2023 21:44 2 252 4

Манчестър Сити мачка с 6:0, Холанд пак главно действащо лице (ВИДЕО)

  • ерлинг холанд-
  • манчестър сити-
  • бърнли-
  • футбол-
  • фа къп

Норвежецът се отчете с хеттрик, за да вкара общо осем гола през тази седмица, разписвайки се и пет пъти във вратата на РБ Лайпциг

Манчестър Сити мачка с 6:0, Холанд пак главно действащо лице (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити разби с 6:0 Бърнли в четвъртфинал от ФА Къп. Двубоят се игра на "Етихад", а отново главно действащо лице беше Ерлинг Холанд. Норвежецът се отчете с хеттрик, за да вкара общо осем гола през тази седмица, разписвайки се и пет пъти във вратата на РБ Лайпциг. Две попадения за успеха на "гражданите" реализира Хулиан Алварес, а веднъж точен беше и младокът Коул Палмър.

Домакините бяха пълни господари на терена и можеше да вкарат още няколко попадения във вратата на тима от Чемпиъншип, воден от легендата на Сити Венсан Компани.

Напълно очаквано мачът в северозападна Англия стартира с контрол на топката от домакините, а преди старта на срещата целия стадион "Етихад" стана да аплодира Венсан Компани, който навъртя 11 сезона с екипа на "гражданите" и е считан за легенда на този клуб. И макар контролът на топката да бе при домакините, то опасностите пред вратата на Пийкок-Феръл липсваха в началните десет минути.

След половин час игра пред Холанд се откри шанс, но ударът му с глава мина покрай вратата. В 33-ата миута Холанд свали топката за Алварес, който го изведе зад защитата на гостите. Норвежецът изпревари вратаря и реализира за 1:0.

Две минути по-късно "гражданите" удвоиха аванса си. Фодън проби отляво и пусна успореден пас за Холанд, който от няколко метра преодоля Пийкок-Фаръл за втори път.

В продължението на първата част Матсен получи в наказателното поле и отправи силен удар, с който Ортега се справи.

Втората част започна с натиск на домакините. В 54-ата минута Уокър получи отдясно и подаде към оставения непокрит в наказателното поле Марез, който от 5-6 метра стреля право във вратаря. Минута по-късно Холанд проби отляво, справи се с Байер и отправи удар, който Пийкок-Фаръл изби.

"Гражданите" стигнаха до трети гол в 58-ата минута. Тогава Фодън получи отляво и отправи удар, който срещна гредата. Топката се озова в Холанд, който не сбърка и я прати в опразнената врата.

В 63-ата минута Сити реализира и четвърти гол след страхотна атака. Марез получи отдясно и изведе Де Бройне в наказателното поле. Белгиецът пусна успореден пас за Алварес, който от 3-4 метра нямаше как да сбърка.

В 69-ата минута Де Бройне пусна извеждащ пас за Фодън отдясно в наказателното поле. Англичанинът опита центриране, при което вратарят на Бърнли опита да избие, но право в краката на резервата Коул Палмър, а младокът от няколко метра на празна врата нямаше как да сбърка.

Голеадата на "Етихад" продължи. В 73-ата минута Алварес получи извеждащ пас от Де Бройне, напредна с топката, финтира Байер в наказателното поле и от точката на дузпата със силен удар вкара за 6:0.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 __!__

    1 13 Отговор
    Много допинг смърка това момче и много пари се плащат на отборите да му пускат головете и най вече целия отбор играе за него.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Тихо

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "__!__":

    Спри допинга ти
  • 3 Дрън дрън та пляс

    2 9 Отговор
    Шимпанзето мушка голове
  • 4 Хехе

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "__!__":

    За джуджака и уефалона ли говориш. Такива са реалностите, седи си в пеналта, само я цъка и тя влиза. Ама по много влиза и то с отбори като Ред Бул и Леверкузен. А тука трябва да го вадят на 60мин да не вкара 10ка.