Last news in Fakti

19 Март, 2023 23:58 2 332 2

Барселона шокира Реал в края и взе Ел Класико

  • барселона-
  • реал мадрид-
  • футбол-
  • ел класико-
  • ла лига

Каталунците спечелиха с 2:1

Барселона шокира Реал в края и взе Ел Класико - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона победи с 2:1 Реал Мадрид в мач от 26-ия кръг на Ла Лига. "Кралете" поведоха в срещата след автогол на Роналд Араухо в 9-ата минута. Сержи Роберто възстанови равенството секунди преди края на първото полувреме.

Марко Асенсио отново изведе "лос бланкос" напред в 81-ата минута, но попадението му бе отменено заради засада. Десет минути след това Франк Кесие се разписа, за да донесе победата и трите точки на каталунците. Така Барселона до направи решителна стъпка към титлата, тъй като дръпна с 12 точки на върха.

Барселона шокира Реал в края и взе Ел Класико
Снимка: БГНЕС

Още с изминаването на 20 секунди игра Карим Бензема нанесе изстрел към вратата на Барселона, който по никакъв начин не затрудни Тер Стеген. В 3-ата минута пък Левандовски също си опита късмета с труден изстрел, който Куртоа отрази с лекота.

Три минути след това добра възможност се откри пред Рафиня, който стреля с глава, но белгийският страж на мадричани се справи и с този удар. До отбитата топка стигна Серби Роберто, който шутира, но встрани от вратата.

В 9-ата минута Винисиус Жуниор проби добре отляво и създаде много неприятности на защитата на Барселона. Бразилецът отправи остро центриране, което се отклони от главата на Роналд Араухо и излъга Тер Стеген. Топката дори срещна гредата и влезе в мрежата на каталунците.

Барселона шокира Реал в края и взе Ел Класико
Снимка: БГНЕС

Араухо остана на сантиметри под топката при центриране на Рафиня в 20-ата минута. Това бе добър шанс за Барселона и бранителя да се реваншира. Четири минути след това Рафиня отново изпрати добро подаване в пеналтерията на "кралете", където Кристенсен стреля с глава, но встрани от вратата.

Винисиус показа страхотната си техника и скорост, за да навлезе в наказателното поле на каталунците през 26-ата минута. Тер Стеген обаче внимаваше и излезе напред, за да улови топката и да спре бразилеца.

Барселона шокира Реал в края и взе Ел Класико
Снимка: БГНЕС

В 34-ата минута пък Рафиня се освободи от защитник на Реал, бутайки си топката на левия крак. След това той нанесе силен шут, който Куртоа изби над вратата. Последва корнер, при който каталунците не застрашиха вратата на "лос бланкос".

Секунди преди да изтече редовното време на първото полувреме Сержи Роберто възстанови равенството на "Камп Ноу". След сериозно разбъкрване пред вратата на Тибо Куртоа топката стигна до Роберто, който я пряти в мрежата на Реал Мадрид за 1:1.

Барселона шокира Реал в края и взе Ел Класико
Снимка: БГНЕС

В началото на втората част Винисиус проби отлично отляво и нахлу в наказателното поле на каталунците. Той пусна пас към Федерико Валверде, който опита директен изстрел от въздух, но не уцели добре топпката и я прати встрани от вратата.

Гави успя да се пребори с Дани Карвахал в 58-ата минута при извеждащ пас отляво. След това младокът пробва да намери свой съотборник в пеналтерията, но опитът му бе блокиран. Секунди след това Роберт Левандовски нанесе изстрел, който мина на сантиметри от целта след рикошет. При последвалия корнер пък Френки де Йонг пробва изстрел от трудна позиция, който мина встрани от целта.

В 62-рата Карло Анчелоти пусна в игра Ферлан Менди и Родриго. Само секунди по-късно бразилецът можеше да отбележи след грешка на Бускетс. В 66-ата минута Роберт Левандовски опита странична ножица, а акробатичното му изпълнение мина недалеч от вратата на Тибо Куртоа.

Барселона шокира Реал в края и взе Ел Класико
Снимка: БГНЕС

Четири минути по-късно Рафиня комбинира добре със Сержи Роберто на ръба на пеналтерията и след това бразилецът нанесе изстрел, а топката тупна коварно пред Куртоа, който все пак се намеси отлично.

Жул Кунде сбърка в 79-ата минута и подари топката на Карим Бензема, който бързо шутира извън наказателното поле. Ударът му по земя обаче не затрудни Тер Стеген.

Марко Асенсио отново даде преднина на мадричани. Той получи пас от Дани Каравахал след добра комбинация на "белите". Асенсио влезе в игра в 76-ата минута, а пет минути след това се озова свободен в пеналтерията на Барселона и изпрати топката в мрежата на каталунците. Попадението бе преразгледано с ВАР за засада и в крайна сметка бе отменено.

Барселона шокира Реал в края и взе Ел Класико
Снимка: БГНЕС

Секунди след това Асенсио опита далечен изстрел, който обаче не бе точен. В 86-ата минута пък Реал Мадрид отново получи шанс да отбележи след грешка на Барса, но първо ударът на Бензема бе блокиран, а после и този на Родриго.

В 88-ата минута Барселона получи рядък шанс да контраатакува. Левандовски получи отдясно, а той пробва да изведе Феран Торес, който през центъра надбяга защитниците на мадричани. Все пак подаването на поляка бе малко по-дълго и Куртоа успя да стигне до топката първи.

В първата минута на добавеното време каталунците атакуваха отлично отляво. Всичко започна от Левандовски, който с петичка изведе Балде. Той нахлу в наказателното поле на Реал Мадрид и прати остро подаване, което стигна до свободния Франк Кесие на далечната греда. Той не сбърка и прати топката в опразнената врата на Реал Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 шок и ужас сред мисирките

    4 1 Отговор
    какъв шок бе вие наред ли сте ? реал нямат един гол в мача а били шокирани че барселона е по-добрият отбор ?!?!?