Last news in Fakti

22 Март, 2023 11:40 944 2

Porsche няма да влезе във Формула 1

  • porshe-
  • формула 1-
  • спорт

Но това не означава, че от Porsche напълно са се отказали от Формула 1

Porsche няма да влезе във Формула 1 - 1

Porsche няма да влезе във Формула 1 през 2026 година и се смята, че в момента програмата за участие на марката в световния шампионат е замразена. Но това не означава, че от Porsche напълно са се отказали от Формула 1. Марката на Фолксваген планираше да влезе в спорта заедно с друг бранд на гиганта - Audi, като това трябваше да стане при влизането на новите технически правила.

Audi ще влезе като изкупи Заубер, а Porsche трябваше да е доставчик на задвижващи системи на Red Bull, но преговорите се провалиха и германците останаха без вариант.

Porsche рестартира състезателните си програми в последните години и участва във Формула Е, а вече е в ход и проекта за завръщането на компанията в Льо Ман - с прототипа 963 от клас Хиперкар. Само във Формула 1 нещата не потръгнаха.

От компанията все пак дават индикации, че не са се отказали от Формула 1, но в средносрочен план не би трябвало да очакваме съюз с някой от съществуващите отбори или пък германците да направят собствен тим.

За последно Porsche участва във Формула 1 през 1991 като доставчик на мотори на Футуърк, но проектът се оказа неуспешен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян

    3 0 Отговор
    От Порше и Народния Автомобил няма да влизат в Формула 1 за да не се излагат като БМВ - дето се отказаха
  • 2 руZофилията V шOк!

    2 1 Отговор
    Мани ги Порше. Кажете кога АвтоВАZ ще се включат.