Last news in Fakti

24 Март, 2023 15:36 4 564 5

Огромен скандал разтърси тениса

  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • скандал-
  • уредени мачове

Компетентните органи разследват 375 срещи със съмнение, че са уредени

Огромен скандал разтърси тениса - 1

Един от най-големите скандали разтърси тениса, пише френския L’Equipe. Медията твърди, че компетентните органи разследват 375 срещи със съмнение, че са уредени.

Мачовете са се провели от февруари 2014-а и юни 2018-а, а под зоркото око на разследващите са 181 тенисисти.

Твърди се, че основният заподозрян в операцията е 32-годишният Григор Саркисян, известен като „Майстора“ и обвинен в подкупване на тенисистите и уреждането на мачовете. Целите на този човек, свързван с арменската мафия, са били играчи под 200-то място в ранкинга на ATP.

Изданието дори признава, че разполага с изтекли доказателства. Всички заподозрени за загуба на мач са получавали по 400 евро, а при загубен мач на двойки в два сета са се давали по 2000 евро. Най-големите награди за участващите били на стойност 3000 евро.

Казва се още, че през сметките на главните лица на операцията за период от две години са преминали приблизително 8 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    Откриха Топлата Вода Уредени Корупция е Факт в С портът Политиката Животът
  • 2 Да раследват топ 100 тогава ще

    5 0 Отговор
    Видите колко мача са оредени
  • 3 да де

    5 0 Отговор
    Хехе 400 евро на тия са им само дъвките за деня истината е в залозите. Видите ли нереално високи коефициенти залагайте обратното шанса да спечелите си заслужава риска.
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 0 Отговор
    когато букмейкърите ги уреждат ...всичко е наред,но ако някой ги..........проблем....
  • 5 Стоян Александров

    6 2 Отговор
    Нашия Григор е номер 1 по уредени мачове. Следя го от няколко години. Но той не е виновен. Има си мафия за това и той просто няма избор....Тениса е НАЙ- ПРОДАЖНИЯ И УРЕДЕН СПОРТ..