Last news in Fakti

24 Март, 2023 21:01 2 532 73

Фалстарт за България: Паднахме от Черна гора

  • българия-
  • черна гора-
  • футбол-
  • евро 2024

“Лъвовете” хвърлиха много сили и се бориха здраво пред пълните трибуни на “Хювефарма Арена” в Разград, но допуснаха да бъдат надхитрени от гостите с попадение в 70-ата минута

Фалстарт за България: Паднахме от Черна гора - 1

България загуби с 0:1 от Черна гора на старта на европейските квалификации. “Лъвовете” хвърлиха много сили и се бориха здраво пред пълните трибуни на “Хювефарма Арена” в Разград, но допуснаха да бъдат надхитрени от гостите с попадение в 70-ата минута. Тогава нападателят Никола Кръстович завърши безгрешно многоходова акция и донесе трите точки на гостите. Това е първа загуба за нашите под ръководството на Младен Кръстаич.

Селекционерът на нашия отбор Младен Кръстаич избра да започне в схема 3-5-2, като на вратата застана Даниел Наумов, а пред него в защита: Петко Христов, Валентин Антов и Християн Петров. Последният записа първите си минути с фланелката на България. По двата фланга ще действат Йоан Стоянов и Иван Йорданов, а в халфовата линия: Илия Груев, Филип Кръстев и Илиан Илиев. Двойката в атака беше съставена от Кирил Десподов и Спас Делев.

Черна гора започна с Милан Миятович на вратата и пред него Ристо Радунович, Игор Вуячич, Стефан Савич и Марко Вешович. В халфовата линия гостите заложиха на Вукан Савичевич, Александър Шчекич и Марко Бакич. По фланговете действаха Сеад Хакшабанович и Адам Марушич, а на върха на атаката стартира Никола Кръстович.

В седмата минута Йоан Стоянов изправи публиката на крака, но само за миг. Играещият в Израел футболист проби опасно в наказателното поле на Черна гора, но не успя да шутира към вратата. След още седем минути Илиан Илиев подаде на Кирил Десподов, последва изстрел на нашия капитан, но от малък ъгъл и Милан Миятович улови. Гостите отвърнаха с удар Сеад Хакшабанович, спасен без проблеми от Наумов.

30България - Черна гора
В 27-ата минута Кирил Десподов осъществи добър рейд в полето на гостите и подаде на нахлуващия отляво Илия Груев. Последва изстрел с левия крак на халфа на Вердер (Бремен) и спасяване с крак на Миятович. Ситуацията мина и през VAR, за да се види дали няма нарушение срещу Груев в мига на неговия удар, но дузпа не беше отсъдена.

30България - Черна гора
В 30-ата минута Филип Кръстев центрира от фаул към далечната греда, а Спас Делев намери по акробатичен начин топката с глава. Топката обаче мина встрани от целта. Последваха минути на сериозна битка, за да дойде 42-ата, в която Стефан Савич би опасно с глава след корнер, за да последва страхотно спасяване от страна на Даниел Наумов. В добавеното време Адам Марушич се оказа на добра позиция в наказателното поле на България, но Наумов изби. Малко след това вратарят на ЦСКА 1948 спаси и силен удар от далечно разстояние.

След почивката в игра за гостите се появи звездата Стеван Йоветич. В 51-ата минута Спас Делев намери Десподов на скорост пред пеналтерията на черногорците, но изстрелът на българския голмайстор профуча над вратата. В 60-ата минута Младен Кръстаич извърши две смени - Янис Карабельов и Никола Илиев замениха Християн Петров и Илиан Илиев.

В 70-ата минута гостите поведоха в резултата. Футболистите на Миодраг Радулович осъществиха бърза атака с подавания на късо разстояние, топката попадна у Никола Кръстович и нападателят на словашкия ДАК 1904 опъна българската мрежа от чиста позиция - 1:0 за Черна гора.

В 90-ата минута резервата Георги Русев можеше да изравни, но Стефан Савич се оказа последна преграда пред голлинията на Черна гора и опитният защитник изби головия изстрел на българското крило.

БЪЛГАРИЯ 0:1 ЧЕРНА ГОРА

0:1 Никола Кръстович (70)

БЪЛГАРИЯ: 1. Даниел Наумов, 15. Петко Христов, 23. Валентин Антов, 3. Християн Петров, 13. Йоан Стоянов, 4. Илия Груев, 20. Филип Кръстев, 22. Илиан Илиев, 17. Иван Йорданов, 9. Спас Делев, 11. Кирил Десподов.

ЧЕРНА ГОРА: 1. Миятович, 3. Радунович, 5. Вуячич, 15. Савич, 7. Вешович, 14. Савичевич, 19. Шчекич, 8. Бакич, 17. Хакшабанович, 23. Марушич, 11. Кръстович.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 9 Отговор
    Животът Продължава

    Коментиран от #9

  • 2 Стоян Александров

    27 7 Отговор
    Юхуууууууи спечелиииииихххххх.....коефицента беше 3....ехааааа. аз заложих два пъти по 1000 лева....юхуууууииккккк....Взех в пъти повече от самите ретнитопковцииииии

    Коментиран от #4, #11, #12, #35

  • 3 Раданч Татлъту

    26 2 Отговор
    Жалко!Ако на вратата беше Никиту от Подуене щяхме да бием!🐪🐳🐳🐳🥳🤡👍
  • 4 Стоян Александров

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "Стоян Александров":

    Цял ден Ви го пиша това .....НО СЕГА СЪМ БОГАТАШ

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Виновни са

    19 10 Отговор
    ЕС и САЩ както и те са виновни, че сте прости крепостни селяни
  • 8 Скорпи

    43 3 Отговор
    Защо ли не съм изненадан....с тези куци коне....толкова...
  • 9 Стоян Александров

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Тяхния да, моя да, аз съм богаташ точно от тях, защото заложих много пари за загубата им, следващия мач пак ще спечеля защото пак ще заложа против противния БГ отборец. Но ти ще си останеш бедняк защото си сляп за БГ ФУТБОЛА

    Коментиран от #16, #19, #44, #57

  • 10 Един от всички

    20 2 Отговор
    През 2094-та отново ще станем 4ти в света тия са млади и неопитни....: DDDDD
  • 11 Пръц

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "Стоян Александров":

    Никой букмейкър няма да приеме залог от 1000 лв.на уреден мач.Те работят с алгоритми и следят залозите.Обръщалката винаги е опция за тях.

    Коментиран от #26

  • 12 Леля Гошо

    46 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стоян Александров":

    В групата ще сме последни. Най доброто ковто може да се очаква от тези смешници е измъчен хикс в приятелски мач срещу Андора или Сан Марино

    Коментиран от #30

  • 13 Крайно време е

    45 2 Отговор
    Правителството да вземе мерки и да разкара перуката от БФС, а след изборите парламентът да приеме закон срещу перуките във футбола, ако се наложи и конституционни промени да се направят.
  • 14 Може и да сме паднали

    33 0 Отговор
    ама я вижте как хубаво сме се надупили отпред!
  • 15 Фергюсън

    33 4 Отговор
    Цървул маратонка никога няма да стане. Поколението от 94 год, няма да се появи до края на света.

    Коментиран от #34, #37

  • 16 Aлфа Bълкът

    21 2 Отговор

    До коментар #9 от "Стоян Александров":

    Комарджиите сте ми ясни, днеска печелите, утре сте ги върнали с лихвите. Черепау нямаше да е милиардер, ако вас ви нямаше.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 2 Отговор
    Трудно е и да тичаш и да мислиш,бг.........В колекнивните спортове не можем да създадем колектив!Има нули много в този отбор...Липсват им единиците........

    Коментиран от #27

  • 19 Aлфа Bълкът

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Стоян Александров":

    А и още нещо, дъното е ротативките. Там свършват всички комарджии, един ден като стоиш и дърпаш ръчката ще се сетиш за думите ми и ще разбереш, че си на дъното.

    Коментиран от #31

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Реферъ

    30 0 Отговор
    Е, киро гела, оня с перуката и пр, от герб феновете празнуват. Селски стадион като слънце, играли са някакъв си мач. Много важно какъв е резултата. Мястото е важно - Хювефарма Арена. Другото е без значение...
  • 23 шиши

    31 0 Отговор
    Вдигаме главите, оправяме перуките и продължаваме към 33 в Студентски град.
  • 24 Харпун

    22 1 Отговор
    Пускай Преслава. .
  • 25 Раданч Татлъту

    10 3 Отговор

    До коментар #20 от "Стоян Александров":

    И кво?Не си изкарал и половината месечна заплата на Лена Бориславова!💋👧🥳🤡👍
  • 26 Стоян Александров

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пръц":

    4 пъти по 250 лева колко прави ? А аз закожих в два букмейкъра точно по 1000 лева....даже втория път беше през второто полувреме на коефицент 3.2. Ок. 1000 лева са нищо за залог наведнъж. Супер се накефих днес, невъзпитано е от моя страна ама днес беше велик ден за мен. Следващия мач пак ще е така.... хубавото е че печалбите ми са почти 100 % - ови...

    Коментиран от #38

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Факман

    15 2 Отговор
    Закривай няма смисъл да се мъчим ние да ги гледаме и те да се мъчат да играят,не стават точно като измислените политици.
  • 29 Сийка

    14 1 Отговор
    Путин е виновен....
  • 30 Момчил

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Леля Гошо":

    Мне,не мисля. Ще сме трети след Сърбия и Унгария.
  • 31 Стоян Александров

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Aлфа Bълкът":

    Съгласен съм с теб. Аз на друго не залагам, само на сугурно. Сега ще ти кажа, понеже те знам от кой отборец си, КАК ДА СТАНЕШ И ТИ БОГАТ : Залагаш на загуба ма цеца от лудите и залагаш Лудогорец да е шампион. Печалбата е гарантирана на 99%, даже на 100%. Ганьо вече е вкарал пари, без обаче да знаят господарите му които му налагат да налива краденото в цеца ловешка.... залагайте и печелете. БГ футбола е Рай за печалбите чросто им влезте в ритъма. А за национала е детска игра със залозите...

    Коментиран от #46

  • 32 Митьо

    5 6 Отговор
    И да паднем и да бием пак ще се напием...!
    Българи Юнаци!!!Айдее наще,напред главата горе .
  • 33 гост

    22 1 Отговор
    Те нямат идея за какво са там бе.Пълни аматьори,два паса не могат да си подадат.
  • 34 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    15 2 Отговор

    До коментар #15 от "Фергюсън":

    Цървул маратонка никога няма да стане. Поколението от 94 год, няма да се появи до края на света.................... ........................................................................................................................................................................................... И защо според ВАС няма да се върне?Защото това беше поколение на ТАТО а той където е връщане от там няма.

    Коментиран от #48

  • 35 дядо поп

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стоян Александров":

    Стоенчо , чадо юродиво , ти , 1000 лева на едно място виждал ли си?
  • 36 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Опрай си правописанието ве":

    Първо мисли ,после пиши,л..номет!
  • 37 Гого

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Фергюсън":

    Появи се същото поколение, само, че като ръководители ... 🤣🤣🤣 Честито на БГ футбола!!!
  • 38 Фейкмейкър

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "Стоян Александров":

    А прукан колко е взел за залагане? Колко пъти всичко във футбола с националния отбор трябва да с издъни, за да се смени несменяем дебело платен гьонсурат? Факт: На 18 октомври 2019 г. официално депозира оставката си пред Изпълкома на БФС, след което дава пресконференция за журналистите, по повод дейността му като президент на БФС в последните 14 години. Тази оставка я е искал Борисов, но нищо не се случи. Наздраве!
  • 39 Е ТЕ ТОА ОТ КАМЕРУН⚽

    2 1 Отговор
    АМА НИЕ КО ТРЯБВАШЕ ДА ГЛЕДАМЕ🤔
    БОРБА
    ИЛИ
    ФУТБОЛ........
  • 40 n√Варна

    12 0 Отговор
    "А бе ний да сме здрави!"
    Опитвам се да подражавам на Боби Перуката. И Преслава на max, бих добавИл аз.
  • 41 Попа

    14 0 Отговор
    Закривай отбора да не се излагаме и да не харчат нашите пари на данъкоплатците !
  • 42 Ханс

    13 0 Отговор
    Така сега от тук нататък следва.Доиграване на квалификациите и подготовка за следващите и така до края на света.То правителство няма 3г.те искат нац.отбор да има.ха ха
  • 43 О времена

    15 0 Отговор
    Откакто Михайлов е президент не сме преодолявали квалификация..ерата на Батето е буквално златна за българския футбол колкото и невероятно да звучи
  • 44 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Стоян Александров":

    Камене Стамате Не Се Спря сОбидите Жалко а си от ГРАД ЛОМ

    ДА ЖИВЕЕ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  • 45 Батето

    5 3 Отговор
    С манекени футбол не се прави ! Нямат дух на победители.И преди бг футболистите,не играеха във велики евро клубове,ама се раздаваха на макс.Поколението на Стоичков имаше шанса да играе в чужбина и за това се представи отлично.Едно е да играеш пред 10-20 хил.публика и друго пред 120 хилядна.Спомням си нашите футболисти в Мексико 80,някои споделяха,че са им се схванали краката от вида на стадиона и ревящата публика.БКП тогава се измъкна с оправданието,от голямата надморска височина.Въпреки,че отбора тренираше на Белмекен умишлено.

    Коментиран от #66

  • 46 Aлфа Bълкът

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Стоян Александров":

    Слагай за мене тогава 5 бона, като спечеля ще ти ги върна!

    Коментиран от #49, #50

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ":

    Фат е ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ
  • 49 Стоян Александров

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Aлфа Bълкът":

    Да, даааа, ама Неееееее......не се сърди амааааа всички знаем, че Лудогорец ще е шампион. И Нашия Насьо е заложил всичко там, че иначе сме я закъсали хептем..... цеца няма да стане нищо тази година, аааа за купатаааааа ще ти кажа по- натам, но шампион никога. Всички президенти знаят това и ще изкарат маса мангизи и Ганчо също е в играта. Те са си аверчета еййййй, не им пука за Нас. За това и Ние ще вадим каквото знаем от тях....ок.

    Коментиран от #52, #54

  • 50 Юпитер

    5 1 Отговор

    До коментар #46 от "Aлфа Bълкът":

    Стоян Александров В същност е ГЕРБЕРА БОГАТАШ Пише се и Стамат и е От Град Лом Името Му е Камен и е Фен На Левски

    Коментиран от #53

  • 51 Бодже

    6 0 Отговор
    Каква футболна трагедия..закривай националния отбор.Няма смисъл да продължава агонията на тези неможещи.
  • 52 Мила

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "Стоян Александров":

    несиСТОЯН АЛЕКСАНДРОВ а Си КАМЕН отГРАД ЛОМПишеш Се и ГЕРБЕР БОГАТАШ и СТАМАТ ФЕН Си На Левски Кога Ще върнете парите на господин Васил Божков Моля а и Лвси е Пред Фалит Щом СираковСвиква Съброние Довиждане Каменчо
  • 53 Стоян Александров

    5 2 Отговор

    До коментар #50 от "Юпитер":

    Ехееееее как пък ме разкри бе човек ? Ти да не си агент на ЦРУ бееее ???? Лелеееее, а аз мислех, че съм скриД от СветАт.....Разкри ме ....
  • 54 Самбиста

    8 1 Отговор

    До коментар #49 от "Стоян Александров":

    Не си разбрал.Титлата ще се реши в последните 2 кръга.10милиона долара са заложени в няколко букмейкърски институции в Азия на коеф 4,50 или казано ЦСКА София шампион.Отделно колко пари на лайв се въртят.
    Само виж в момента масово се уреждат мачове в България.На скоро пуснаха всички В групи и някои мачове от регионалните групи по бг букмейкърските сайтове.В момента се въртят милиони.

    Коментиран от #56

  • 55 Митьо

    6 2 Отговор
    Зад блока да дойде тоя национален отбор, ше ги биеме с комшиите. Евала на перуката, още 100 години президент
  • 56 Стоян Александров

    1 2 Отговор

    До коментар #54 от "Самбиста":

    Ето за това ти говорех. Има и обръщалки. Нооооо го правят големите, Ние яървим след тях, амаааа късно все пак. Но Лудите ще са шампион. Всичко клони към тях....залагайте яко....там са Ви парите хорааааа,

    Коментиран от #58, #59

  • 57 Самбиста

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Стоян Александров":

    В събота бяха заложени 10к на мача Берое 2 - Асеновец точен резултат 3:1 и 30коеф. В инбет

    Коментиран от #60

  • 58 Стоян Александров

    7 0 Отговор

    До коментар #56 от "Стоян Александров":

    БГ футбола ее пълен цирк. Абсолютен цирк. Дори като се карат прозира всичката тази циркаджийщина. Слависта е главния клоун. Уж подпалва огъня, а той е Главния далавераджия. Още неказва как издържа Слабия. От где париците му бе ? Аааа Маргинитееееее, та те са шефчетата на бат Бою бее
  • 59 Самбиста

    5 0 Отговор

    До коментар #56 от "Стоян Александров":

    Преди години когато от Бет365 пуснаха Бг футзални мачове за залагания.Разни бизнесмени си направиха отбори и въртяха яко.Трябваше им месец на Бет да се усетят ,че вс е наредено и блокираха хиляди акаунти от България.
  • 60 Стоян Александров

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "Самбиста":

    Тук незнам. Нямам и грам наблюдения. Немога всичко да следя и за това съм се насочил само в определени отбори и залози.... те и на тази наша слебост разчитат и печелят милярди. Но и за Нас има. Мен това ме интересува...

    Коментиран от #61

  • 61 Самбиста

    8 1 Отговор

    До коментар #60 от "Стоян Александров":

    Уикенда пак ще пуснат кръга във В група.Във В група футболистите вземат по 100 200 300 макс 500лв на мач.Някой наистина ли си мисли ,че тия момчета няма да бъдат натиснати мачовете да завършват така както им се каже..
    Да Венци и Бай Миле са бащиците на черното тото в БГ.Единия изгни ,а другия е жив ,но без сина си..
  • 62 Циник

    5 0 Отговор
    Защо бе, загуба на собствен терен само с един гол от държава, дето има-няма 30 години история, си е направо достойно постижение за родния ни футбол. Браво! Копайте към дъното, лъвове!!

    Коментиран от #73

  • 63 Ние българските просттаци

    8 4 Отговор
    Ще гласуваме за КОНСТАНТИН от възраждането

    Той ще преоснове България!
  • 64 Опааа

    5 0 Отговор
    Браво! Браво! Така трябва! Слава!
  • 65 бай Ставри

    4 1 Отговор
    Няма кой да вкара гол!? Тоя който най-много голове вкарва-няма го
  • 66 Само питам

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "Батето":

    Кога Мексико 80?!?!?Бил ли си роден тогава? Аз помня Мексико 68 и Мексико 86.Едното е финал на ОИ,а другото осминафинал срещу домакина Мексико на СП.
  • 67 Докато такива като простокиро и

    3 2 Отговор
    Кокорчо

    са на на свобода

    Така ще бъде!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ха ха

    4 6 Отговор
    Пак гледам полуграмотници правят изводи. На Тато и Батето били резултатите - велик извод! На Вълко Червенков и Гошо Тарабата са... Верно малък, ама много прост народ...
  • 70 фал

    12 2 Отговор
    Наздраве на Борислав Алкохолика Михайлов
  • 71 АНОНИМЕН

    7 0 Отговор
    Националите ни по футбол постигнаха един от най големите си успехи в последните години- паднаха само с 1:0.Сега трябва да направят среща с отбора на остров Томбукту-от сега мога да предвидя резултата - 0:0. кАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ, ЗА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКА РЪКОВОДСТВОТО НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ? По добре е да се постави един компютър с изкуствен интелект да ръководи футбола у на
  • 72 няма как

    4 1 Отговор
    гелосани и татуирани дупета от чалга дискотеки да играят футбол голямата им и единствена мисъл е как изглеждат дали са с актуални татуси колко ще получат за повикването а не дали играят футбол със сърце и дух .последният проблем е кой ще е треньора им ако ще да възкресят и йохан кройф и да им го доведат се тая недоучени в школите момчета ,които си мислят по парите които получават ,че са футболисти някои световни и олимпиони от други спортове получават еднократно суми които тия вземат неоснователно за месец и тая няма край кьорави офци кьорави търговци така им изнася на перуките
  • 73 ееей

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Циник":

    как не се намери един дЖурналистЪ да напише-"Загуба, Равна на Победа!" , че да си повдигнем самочувствието?