Last news in Fakti

24 Март, 2023 23:51 1 137 2

Франция стартира ударно похода си за Евро 2024 - би с 4:0 Нидерландия

  • франция-
  • нидерландия-
  • футбол-
  • евро 2024

Три от попаденията паднаха още през първата част, когато Антоан Гризман откри още в третата, а Даю Упамекано удвои в осмата минута

Франция стартира ударно похода си за Евро 2024 - би с 4:0 Нидерландия - 1
Снимка: БГНЕС

Световният вицешампион Франция стартира по перфектен начин квалификациите за Евро 2024 в Германия. В петък вечер „петлите“ постигнаха убедителна победа с 4:0 гостуващия на „Стад дьо Франс“ тим на Нидерландия. Три от попаденията паднаха още през първата част, когато Антоан Гризман откри още в третата, а Даю Упамекано удвои в осмата минута. Класиката стана факт в 21-ата минута, когато се разписа новият капитан Килиан Мбапе, а след това той оформи и крайния резултат с втория си гол в 88-ата минута.

Попадение за „петлите“ пък беше отменено в 85-ата минута, а в добавеното време на мача Мемфис Депай пропусна да отбележи почетно попадение за „лалетата“, след като изпусна дузпа.

Домакините стартираха ударно и откриха резултата още с първата си голова ситуация във втората минута. Антоан Гризман направи успешен шпагат в половината на Нидерландия и отне топката, която попадна в Рандал Коло Муани. Нападателят напредна и подаде наляво в наказателното поле за капитана Килиан Мбапе, който пък намери връхлитащия Антоан Гризман и с удар с левия крак не остави шансове на Яспер Силесен – 1:0.

Франция стартира ударно похода си за Евро 2024 - би с 4:0 Нидерландия
Снимка: БГНЕС

Само пет минути по-късно Франция удари за втори път. Гризман центрира от свободен удар отдясно на наказателното поле, където Силесен не успя да се намеси по най-добрия начин и изби топката правов Даю Упамекано и тя попадна във вратата на „лалетата“ за втори път – 2:0.​

Нидерландия опита да отговори в 20-ата минута, когато Джорджиньо Вайналдум и Мемфис Депай направиха хубаво двойно на границата на наказателното поле, след което халфът стреля силно, но право в ръцете на Майк Менян.

Само минута след това „петлите“ оформиха и класиката. Орелиен Чуамени даде чудесен извеждащ пас, който Коло Муани много хитро пропусна, а по този начин залъга защитниците на „лалетата“, което пък остави Мбапе сам срещу Силесен и капитанът на Франция намери долния му десен ъгъл за 3:0.

Франция стартира ударно похода си за Евро 2024 - би с 4:0 Нидерландия
Снимка: БГНЕС


След половин час игра Франция пропусна да реализира и четвърто попадение. Кингсли Коман намери на десния фланг Жул Кунде, който центрира към токата за дузпа, а там Мбапе се измъкна от Юриен Тимбер, но загуби равновесие и стреля високо над вратата.

В 32-ата минута гостите създадоха отлична контраатака, при която Шави Симонс беше изведен отляво, влезе в наказателното поле и между двама подаде за Депай, който обаче стреля покрай дясната греда на Менян. Трябва обаче да се отчете и добрата работа на Упамекано, който се хвърли на шпагат, за да попречи на футболиста на Атлетико Мадрид.

Веднага след това селекционерът на Нидерандия – Роналд Куман, направи промяна в състава си. Той пусна в игра Вут Вегхорст на мястото на Кенет Тейлър.

Франция стартира ударно похода си за Евро 2024 - би с 4:0 Нидерландия
Снимка: БГНЕС

В 36-ата минута Люка Ернандес центрира отляво в наказателното поле, където Ибрахима Конате беше забравен от защитниците на гостите и от границата на вратарското поле стреля с глава, но Силесен се хвърли в долния си десен ъгъл и спаси.

Втората част започна без промени и в спокойно темпо. В 52-ата минута Коло Муани доста лесно се промъкна между трима-четирима футболисти на Нидерландия в тяхната половина и комбинира с Мбапе пред наказателното поле, който стреля точно, но без проблеми за Силесен, който улови.

В 58-ата минута Депай стреля опасно от пряк свободен удар пред наказателното поле и затрудни Менян, след като топката отскочи точно преди вратаря да се намеси, но в крайна сметка стражът напрани достатъчно, за да избие в корнер.

След леко затишие на терена, в което Франция продължаваше да държи контрола върху мача, можеше да вкара четвърти гол в 78-ата минута, когато гостите сбъркаха в много опасна зона и това позволи на Мбапе да открадне топката, влезе на скорост в наказателното поле и стреля силно по тревата, но Силесен спаси.

Франция стартира ударно похода си за Евро 2024 - би с 4:0 Нидерландия
Снимка: БГНЕС

Четири минути преди края на редовното време Адриен Рабио изведе зад защитата на Нидерландия Муса Диаби, който влезе в наказателното поле и преодоля Силесен, вкарвайки в далечния ъгъл, но попадението не беше зачетено заради засада на крилото.

Франция все пак отбеляза и четвърти гол в 88-ата минута. Гостите за пореден сбъркаха в своята половина, топката се озова в Мбапе, който напредна, влезе отдясно в наказателното поле, след като никой не се опита да го спре и с мощен удар с десния крак намери далечния долен ъгъл на Силесен за 4:0.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    3 2 Отговор
    Аз французи на снимките не виждам.

    Коментиран от #2

  • 2 той

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "хмм":

    Купи си очила