Last news in Fakti

28 Март, 2023 09:36 1 251 16

Селекционерът на Унгария: Можехме да вкараме още на България

  • марко роси-
  • унгария-
  • българия-
  • футбол-
  • евро 2024

Плеймейкърът на германския РБ Лайпциг изигра първия си мач като капитан на отбора и отбеляза страхотен гол от пряк свободен удар

Селекционерът на Унгария: Можехме да вкараме още на България - 1

Селекционерът на Унгария - Марко Роси, оцени положитело спечелената европейска квалификация срещу България с 3:0, като открои Доминик Собослай. Плеймейкърът на германския РБ Лайпциг изигра първия си мач като капитан на отбора и отбеляза страхотен гол от пряк свободен удар.

"Първото полувреме беше може би най-доброто полувреме, което можех да изживея на пейката на националния отбор. Спомням си обаче, че изиграхме един от най-добрите мачове срещу Турция през 2020-а, но тогава не вкарахме гол, така че може би днес беше най-добрият“, анализира Марко Роси. 58-годишният бивш защитник е начело на унгарците от 2018-а година, като преди това има два периода начело на един от популярните тимове в страната - Хонвед (Будапеща).

"Започнахме срещата много добре и смятам, че Доминик Собослай изигра най-добрия си мач досега в националния отбор. Фактът, че той носи капитанската лента, му даде отговорност, която успя да оправдае. Той вече е израснал и зрял за тази задача“, каза той.

Роси, който ръководи 51-ия мач на националния отбор на Унгария обясни как са се представили много добре през първото полувреме, но не е било лесно да запазят концентрация през второто, най-вече заради успокояващата преднина от три гола.

"Имаше две или три ситуации, които българите създадоха, но можеше да бъдат избегнати. И разбира се, можехме да вкараме повече голове. Бих искал да поздравя целия отбор и щаба", каза още опитният италианец.

След това той разказа и детайли от съблекалнята, както и какви тактически задачи е поставял, къде е видял българските проблеми.

"Вярвах на момчетата, тъй като видях каква работа свършиха през изминалите дни, как се опитаха да поправят грешките след мача с Естония. Но да си призная, самият аз не съм мечтал за такъв старт. Нашият план беше винаги да претоварваме с преса съперника от едната страна - понякога отдясно, понякога отляво. Казах им да го правят така, където те усещат възможност за това на терена. През първото полувреме това се случи отдясно, през второто полувреме отляво. И Доминик Собослай, и Роланд Шалай имат свободата да се движат, където искат, и усетиха тези ситуации отлично. Дал съм им свобода. Това, което беше решено като задължителна тактика, е да атакуваме високо съперника. Българите бавно взимат решения и това е чудесен шанс да отнемем топката", завърши Роси, който с днешната победа става успешен треньор номер 3 в историята на унгарския футбол.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    43 0 Отговор
    Закривайте този чалгарски клуб, наречен "национален" отбор по футбол. От 20 години сме посмещище, само излагаме името България.
  • 2 честен ционист

    19 0 Отговор
    Лоша работа. Ще си поправят головата разлика върху национала в тия квалификации. Добре, че се падна да играя т със Сърбия, че от хорска срама да им пуснат едно голче почетно, заради треньора.
  • 3 уведомление

    12 4 Отговор
    Можехме да го вкараме още на България.Но не можем да стигнем САЩ,както те са го вкарали на България.
  • 4 Да, да

    16 0 Отговор
    7:0 щеше да е справедлив резултат!
  • 5 нннн

    18 0 Отговор
    Че на нас кой не ни вкарва? И не само на футбол...
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор
    Дали ако бяхме пуснали националния по художествена гимнастика с резервите нямаше да се представим по-добре🤔🤔🤔
  • 7 ЕВАЛЛА

    14 0 Отговор
    И ТРИ гола са достатъчни... Ама дали имате специалисти по татуировките, поне да имат за спомен някое друго тату..А мацките им къде бяха настанени, доволни ли са от МОЛовете ви, поне свъхбагажа им поехте ли
  • 8 Хамрун.2022

    6 2 Отговор
    Не се отчайвате.
    Според един коментатор "Лесни 1914" всичко ще се оправи, когато Насо стане шеф на БФС.
    А най добрия треньор от Хасково стане треньор на Националния.

    Коментиран от #9

  • 9 кУмУнист

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Хамрун.2022":

    Не бе, когато Пламен Марков, Стоичков, Любо Пенев и Стойчо Младенов минат по още 5 пъти ще хвръкнем.
  • 10 Дрън дрън та пляс

    10 0 Отговор
    Не се напъваите, ние сами ще си вкараме, толкова сме зле, ама у дискотеката сме тоооп
  • 11 пери

    9 0 Отговор
    Даже малко са ги били наште хубавци. С вмирисаната риба отгоре, друго няма как да очакваме. Докато перукан е начело, националният отбор ще е на дъното на всички класации. Без реформи не става. Толкоз.

    Коментиран от #15

  • 12 прав е

    10 0 Отговор
    добре че вратар поне има да вади топките от мрежата ни срам!!!!

    Коментиран от #13

  • 13 Е ТЕ ТОА ОТ КАМЕРУН⚽

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "прав е":

    ВРАТАРЧЕТО ИНГИ ИМ Е ДОБРО
    НО 50%ОТ ГОЛОВЕТЕ СА СИ НЕГОВИ,МАЙ
    КОВО МОЖА СПАСИ🤔
    ОСОБЕНО ПОЛОЖЕНИЕТО
    ОТ ГОЛ ЛИНЯТА........😶
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    Пишете ..........някаква глупост,разчитайки на база емоции да .......трупате коментари.Такива думи само вие може да си измислите,факти!
  • 15 ДА БЕ СУГУРНО

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "пери":

    ама понякога рибата се умирисва и от долу перуката е виновен да че не се осъществява никакъв контрол финансов и методичен
  • 16 Мимч

    2 0 Отговор
    Ами станахме вече за подигравка.Мен ме е срам,а не знам тия палячовци не им ли е неудобно.Имам в предвид ,всички и ръководители и ритнитопковците...