Last news in Fakti

28 Март, 2023 12:30 1 371 0

Нападател на ЦСКА подгони рекорд в Хаити

  • дюкенс назон-
  • цска-
  • футбол-
  • хаити

Таранът заби първия гол в квалификацията с Монсерат, спечелена от тима му с 4:0, и остана на терена през всичките 90 минути

Нападател на ЦСКА подгони рекорд в Хаити - 1

Нападателят на ЦСКА Дюкенс Назон - се къпе в комплиментите на медиите в Хаити, след като се завърна за националния тим на островната държава след дълга пауза. Таранът заби първия гол в квалификацията с Монсерат, спечелена от тима му с 4:0, и остана на терена през всичките 90 минути. След двубоя в Хаити не пестят похвалите си за изявите на Назон на терена.

Нещо повече - медиите смятат, че той ще подобри рекордното постижение на голмайстор №1 в историята на островната държава - Еманюел Санон. Голямата легенда на Хаити има 37 гола за държавния си тим, а Дюкенс Назон е втори в ранглистата с 26 попадения в 50 мача. С 28 гола е Ги Сен-Вил, но голяма част от тях не са в признати от ФИФА мачове и постижението му отсъства от международните статистики.

"Завръщането на Назон се отплаща и няма съмнение в това. "Той беше един от най-добрите на терена при победата на Хаити над Монсерат. Дюкенс, който е любимец на феновете, отбеляза първия гол. Само няколко минути след началото на второто полувреме Назон предаде изцяло нов блясък отбора. Той вкара страхотен гол, след като елиминира съперник с десния крак, за да вкара с левия, след като получи пас от Дерик Етиен.

В 50 мача с фланелката на Хаити досега футболистът на ЦСКА е вкарал 26 попадения. Той ще има възможност да подобри постижението си още във вторник (б.р. - днес) срещу Бермуда, които също са сред жертвите му", написаха в Хаити, цитирани от "Мач Телеграф".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА