Last news in Fakti

29 Март, 2023 07:40 1 641 7

Гениалният Меси с още едно постижение за историята

  • лионел меси-
  • футбол-
  • аржентина

Пет от головете паднаха още до почивката, а три от тях бяха дело на суперзвездата Лионел Меси

Гениалният Меси с още едно постижение за историята - 1
Снимка: БГНЕС


Аржентина разгроми със 7:0 Кюрасао в контрола, играна в Сантиаго дел Естеро. Пет от головете паднаха още до почивката, а три от тях бяха дело на суперзвездата Лионел Меси. 35-годишният капитан на "гаучосите" заби хеттрик за 17 минути и стана първият световен шампион със 100 гола за страната си. Попаденията на Меси за Аржентина вече са 102. С тях той се доближи до Али Даеи, който заема второто място сред футболистите с най-много голове на ниво национални отбори. Бившият нападател на Байерн (Мюнхен) приключи кариерата си със 109 гола за Иран, а над всички в тази класация е Кристиано Роналдо със своите 122 попадения за Португалия.

Преди няколко дни аржентинците победиха само с 2:0 Панама в първия си мач след спечелването на световната титла. Тогава Меси отбеляза втория гол в заключителните секунди на мача, а за Панама игра халфът на Етър Мартин Моран. Днес титуляр за Кюрасао беше бившият футболист на ЦСКА - София Върнан Анита, а в 73-ата минута на терена се появи и защитникът на Локомотив (Пловдив) Джовани Трупе.

Селекционерът на "албиселесте" Лионел Скалони пусна в предни позиции Меси, Лаутаро Мартинес и Николас Гонсалес. Пауло Дибала и Анхел Ди Мария влязоха през второто полувреме, а Хулиан Алварес и Анхел Корея останаха на пейката.

Първата опасност създаде Меси в 10-ата минута, но неговият удар срещна крака на противников бранител, след което вратарят Елой Ром изби в корнер. Малко по-късно стражът на Кюрасао още веднъж отрази шут на "десетката" на Аржентина. В 21-ата минута обаче Ром нямаше какво да стори, след като Джовани Ло Селсо комбинира с Меси, той финтира двама защитници и прати топката до гредата за 1:0.

В 23-ата минута футболист на Кюрасао изби кълбото от самата голлиния, но при добавката Нико Гонсалес направи резултата 2:0. Третото попадение беше дело на Меси в 33-ата минута след асистенция на Гонсалес и прецизен удар в далечния ъгъл.

Четвъртия гол вкара Енцо Фернандес с бомбен шут извън наказателното поле. Не след дълго отново Ло Селсо изведе Меси сам срещу вратаря и капитанът на "гаучосите" безпроблемно оформи хеттрик номер 57 в кариерата си.

Малко след почивката в игра за Аржентина влязоха Родриго Де Пол, Есекиел Паласиос и Хуан Фойт. Световните шампиони намалиха оборотите, но с появата на Ди Мария и Дибала отново заградиха съперника и успяха да стигнат до още два гола.

В 76-ата минута "домакините получиха дузпа, като Меси преотстъпи изпълнението на Ди Мария и той реализира от бялата точка за 6:0. Последното попадение отбеляза Гонсало Монтиел в 87-ата минута след пас на Дибала.

След края на мача Меси си размени фланелката с вратаря на гостите, а после получи специална награда по повод достигането на 100 гола с екипа на Аржентина.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 коментатор

    4 3 Отговор
    на джуджето хаяско всичи му се дупят
  • 4 Тома

    5 7 Отговор
    Меси го направиха световен шампион на 35 години с подараци от фифа и съдиите и сега им избират държава джудже да го направят и голмайстор

    Коментиран от #5

  • 5 един

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тома":

    Ха-ха,не ставай смешен,и Франция сигурно легнаха на Аржентина на финала,а съдията им даде и две дузпи,едната от които в последните минути на двубоя!Да припомня ли,че Меси игра на още един финал на СП през 2014год. който финал Аржентина загубиха от Германия с 0:1,тогава ФИФА и съдиите защо не помогнаха на Аржентина и Меси да победят Германия и да станат СШ?
  • 6 Супер

    3 2 Отговор
    Меси е най големия във футбола. Но нашия Гришо е вселенски гигант на нежния фронт!
  • 7 мале мале

    2 2 Отговор
    ТОЯ НАЙ СЕТНЕ ДА ВКАРА ГОЛОВЕ ТА ДА СПРЕ С ЪГЛОВИТЕ СТАНА ЩАТЕН