29 Март, 2023 14:30 1 208 3

Свързан с ЦСКА преговаря за акциите на наш елитен клуб

  • пирин-
  • футбол-
  • инвеститори

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се е срещнал и разговарял с екип на компанията в кабинета си

Свързан с ЦСКА  преговаря за акциите на наш елитен клуб - 1

Аржентинските инвеститори, които са изявили желание да придобият акциите на Пирин, са част от американската мениджърска агенция CRD Sport.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се е срещнал и разговарял с екип на компанията в кабинета си. Кандидат-инвеститорите пристигнали с президента на Пирин Станислав Манолев и техническия директор Петър Занев. Силният човек в агенцията е адвокатът по спортно право Данило Монти, с него е бил и официалният представител на дружеството Ернан Банато, с екипа е имало и финансист, пише struma.bg.

Банато, който живее в Маями, е добре познат у нас. Той е мениджър на бившия нападател на ЦСКА Жорди Кайседо.

Портфолиото на компанията включва футболисти на стойност 38 млн. долара. Основният им ресурс от играчи е в петия в света пазар – Мексико, като амбицията на агенцията е да стъпи и в Европа. В разговора си с градоначалника те са декларирали готовност да поемат издръжката на мъжкия тим в Първа лига и да подобрят базите и условията.

Илко Стоянов е обяснил, че не е в правомощията на кмета на общината да взима такова решение еднолично. Той е изискал предложението да се внесе писмено, за да се обсъди от феновете, спортната общественост и от местния парламент.

Градоначалникът коментирал още, че направените преди дни промени в борда на директорите били необходимост, но ако се стигне до сключване на договор и те поемат клуба, ще са свободни да назначат свой екип.

Той отбелязал, че процедурата може да се удължи до май-юни. Не са водени детайлни преговори с какъв процент евентуално да остане ОФК Пирин в акционерното дружество – 10, 30 или 50%. Представителите на CRD Sport са заявили готовност веднага да подкрепят клуба и по този начин да „капарират“ дружеството.

Ако представителите на американската мениджърска компания депозират писмено в рамките на 1-2 дни заявлението си, е много вероятно градоначалникът да го внесе като извънредна точка на предстоящата в петък сесия на ОбС – Благоевград.

Подобно намерение е изложил и руски бизнесмен, който също е бил готов да спасява орлетата, инвестирайки в клуба. Както е известно, в началото на годината Пол Белогур напусна Пирин и върна акциите в общината.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    0 1 Отговор
    Ех, "Орлета - Орлета" и вие не случихте на спонсор... Дай Боже да се разберат с общинарите...

    Коментиран от #2

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Вие защо редовно ме обиждате господине когато ВИ наричам ПРИЯТЕЛ ми отговаряте не съм ти ПРИЯТЕЛ БЕ

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.