Last news in Fakti

2 Април, 2023 20:30 1 483 2

Нюкасъл постави на колене Манчестър Юнайтед

  • нюкасъл-
  • манчестър юнайтед-
  • висша лига-
  • футбол

Джо Уилок даде преднина на "свраките" в 65-ата минута на двубоя, а точка на спора сложи Калъм Уилсън в 88-ата минута

Нюкасъл победи Манчестър Юнайтед с 2:0 в мач от 29-ия кръг на Висшата лига. Джо Уилок даде преднина на "свраките" в 65-ата минута на двубоя.

Точка на спора сложи Калъм Уилсън в 88-ата минута. Така Нюкасъл взеха трите точки и се изкачиха до третото място в английския шампионат, изпреварвайки именно "червените дяволи" и то заради по-добра голова разлика.

Нюкасъл погледна към вратата на Манчестър Юнайтед в 6-ата минтуа. Центриране отдясно стигна до Александър Исак на далечната греда, който свали към Лонгстаф. Той обаче не успя да нацели топката и да нанесе хубав удар, след което топката бе изчистена.

В 12-ата минута пък Вегхорст получи топката в наказателното поле на "свраките" и стреля, а топката опъна мрежата, но от външната страна на вратата.

Четири минути след това домакините пропиляха отлична голова възможност. Джейкъб Мърфи намери Александър Исак, който се извиси в пеналтерията и стреля с глава. Де Хеа спаси, а топката стигна до Джо Уилок, който на опразнена врата шутира право в стража на "червените дяволи" и така изпусна да даде преднина на Нюкасъл.

Антони опита един от характерните си фалцови удари в 18-ата минута, но прати топката встрани от целта. Мигове след това екшънът отново се прехвърли пред вратата на Манчестър Юнайтед. Този път Лонгстаф получи шанс да стреля с глава, но покрай вратата. Последва и сигнал за засада.

В 30-ата минута Джо Уилок опита изстрел от ръба на пеналтерията по земя, топката срещна крака на защитник на "червените дяволи" и излезе в корнер. А при него защитата на гостите се справи и изчисти. През следващите минути темпото спадна и все пак по-опасните положения бяха пред Нюкасъл.

Шон Лонгстаф пробва мощен изстрел извън наказателното поле на "червените дяволи" в 38-ата минута, а топката прелетя опасно близо до вратата на Де Хеа. Две минути по-късно Джо Уилок пропусна пореден голов шанс. Той получи топката свободен на далечната греда и нанесе директен шут, който обаче не намери целта.

Второто полувреме започна с инцидент, който остави Фабиан Шер на земята за кратко. Той получи медицинска помощ и успя да продължи играта. Шер пострада при центриране на негов съотборник, но топката го намери лошо в главата.

В 54-ата минута Сен-Максимен получи отляво и нахлу в наказателното поле на "червените дяволи", но опитът му за центриране бе блокиран от Мактоминей.

Две минути по-късно Антони отново опита един от марковите си изстрели извън пеналтерията на "свраките", но на шута му липсваше сила и точност. Ник Поуп улови без проблеми. Секунди след това Фабиан Шер също стреля от сериозна дистанция в опит да изненада Де Хеа, но топката мина встрани от целта.

В 65-ата минута Джо Уилок се реваншира за по-ранните си пропуски и откри резултата след страхотна комбинация на домакините. Александър Исак успя да се завърти добре с топка в крака и изведе Бруно Гимараеш отдясно. Той пък прати центриране на далечната греда, където Сен-Максимен свали към Джо Уилок, който завърши с глава в мрежата на Манчестър Юнайтед за 1:0.

Марсел Забитцер опита изстрел в 72-ата минута, който обаче бе блокиран. "Червените дяволи" останаха само с един точен удар за повече от 70 минути игра.

Четири минути след това Жоелинтон бе близо до това да удвои преднината на Нюкасъл, след като стреля с глава при изпълнение на корнер. Де Хеа все пак успя да се намеси и отби топката, която срещна и напречната греда преди да излезе.

В 82-ата минута Бруно Фернандеш копна топка над защитата на Нюкасъл и намери Маркъс Рашфорд, който си нагласи топката и стреля. Ударът му обаче бе блокиран от Фабиан Шер.

Калъм Уилсън сложи точка на спора с гол в 88-ата минута. Той получи центриране отдясно дело на Кийрън Трипиър и надскочи защитниците на Манчестър Юнайтед, за да прати топката във вратата на Де Хеа за втори път в мача.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Накозен американец

    5 0 Отговор
    Всички американски смешници изядоха плесниците- Ливърпул, Челси и окръг Манчестър! Смешници!
  • 2 Бурмата

    1 0 Отговор
    Следващата година, свраките ще се борят за титлата и твърдо мноооого години, ще са в топ четири. Добре сглобен състав, равностойни и класни футболисти. Три качествени попълнения и трудно някой ще ги победи. Тази година натрупаха самочувствие, което е единственото нещо което им липсваше.