Last news in Fakti

3 Април, 2023 07:00 1 111 0

Безличен ПСЖ загуби от Лион у дома (ВИДЕО)

  • псж-
  • футбол-
  • лион-
  • лига 1

Поражението беше второ поредно за "принцовете" в Лига 1, като и в двата мача тимът на Кристоф Галтие не успя да се разпише

Безличен ПСЖ загуби от Лион у дома (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

ПСЖ изигра изключително слаб мач и логично загуби с 0:1 домакинството си на Лион. Срещата беше от 28-ия кръг на Лига 1. Успехът на "хлапетата" донесе Брадли Баркола в 55-ата минута. През първото полувреме Александър Лаказет пропусна дузпа.

Поражението беше второ поредно за "принцовете" в Лига 1, като и в двата мача тимът на Кристоф Галтие не успя да се разпише. Въпреки това парижани са лидери във временното класиране с 66 точки, като имат аванс от шест пред Ланс и Олимпик Марсилия. Лион е 9-и с 44 точки.

19 снимки
ПСЖ започна по-силно мача и можеше да стигне до гол още в 3-ата минута. Килиан Мбапе намери Витиня отдясно в наказателното поле. Португалецът опита да копне топката над вратаря, но я прати в аут. В 9-ата минута Мбапе направи двойно с Меси и се озова сам срещу вратаря. Нападателят потърси далечния ъгъл, но стреля покрай вратата.

След началните минути гостите погледнаха по-смело към вратата на шампионите. Лаказет отне топката от Данило пред наказателното поле и намери Сар. Нападателят пусна към Мендес, който отправи неточен удар.

В 37-ата минута Шерки пусна извеждащ пас към Баркола. Нападателят се озова сам срещу Донарума, но се подхлъзна и не успя да нанесе удар. Лаказет обаче атакува топката, която италианският вратар не успя да улови, а вместо това препъна нападателя. Главният рефер посочи бялата точка. Зад топката застана Лаказет, чийто удар обаче срещна дясната греда. Топката се озова в Таляфико, чиято добавка не намери очертанията на вратата.

В 45-ата минута Санчес отправи силен удар от далечна дистанция, но Лопеш се справи и изби в корнер.

Втората част започна с по един неточен удар на Санчес и Баркола. В 55-ата минута "хлапетата" откриха резултата. Кумбеди получи топката отдясно в наказателното поле и пусна пас по земя към далечната греда, където беше Баркола. Нападателят потърси далечния ъгъл и матира Донарума за 0:1.

В 66-ата минута Донарума трябваше да се намесва след удар от средна дистанция на Лаказет. Три минути по-късно отново италианският страж трябваше да се намесва. Влезлият като резерва секунди по-рано Муса Дембеле получи на точката на дузпата и отправи удар, който вратарят успя да избие.

В 80-ата минута Юго Екитике шутира от границата на пеналтерията, но не затрудни вратаря на гостите. Минута по-късно Хакими нахлу в наказателното поле отдясно и потърси далечния ъгъл, но неточно. В 86-ата минута и резервата Исмаел Гарби опита да се разпише, но и неговият удар беше неточен. В 90-ата минута Зайр Емери подаде към Мбапе, който шутира от около 15 метра. Получи се рикошет, който затрудни Лопеш, но вратарят успя да избие в корнер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА