Last news in Fakti

6 Април, 2023 15:00 792 4

Очаквано: България с ново пропадане в ранглистата на ФИФА

  • българия-
  • футбол-
  • фифа-
  • аржентина-
  • ранглиста

Съставът на Младен Кърстаич допусна две загуби в евроквалификациите срещу Черна гора и Унгария и с 1315 точки отстъпи с пет позиции

Очаквано: България с ново пропадане в ранглистата на ФИФА - 1
Снимка: Facebook

Националният отбор на Аржентина по футбол оглави ранглистата на ФИФА за първи път от шест години. Аржентинците, които триумфираха със световната титла на Мондиала в Катар през декември, а през март победиха Панама с 2:0 и Кюрасао със 7:0, излязоха начело в класацията с 1840 точки.

Световният вицешампион Франция заема второ място с 1838 точки, а досегашният лидер в класацията Бразилия загуби от Мароко с 1:2 в контрола миналия месец и се смъкна на трето място с 1834 точки.

Националният отбор на България по футбол заема 76-о място в ранглистата на ФИФА, публикувана днес. Съставът на Младен Кърстаич допусна две загуби в евроквалификациите срещу Черна гора и Унгария и с 1315 точки отстъпи с пет позиции. Пред "трикольорите" е съставът на Ел Салвадор, а Грузия е на 77-а позиция.

От съперниците в европейските квалификации най-високо в ранкинга е Сърбия, която заема 25-о място. Унгария се изкачи с три позиции до 33-ото място, а Черна гора запазва 69-ата позиция. Литва e 146-о място в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УРА,, УРА

    6 0 Отговор
    С това куцо управление на футбола и на държавата явно е нормално.
  • 2 Боби Перуката

    2 0 Отговор
    Пускай Преслава!
  • 3 Лече наглия ангал

    2 0 Отговор
    Е много важно, какво значение има, Бербатов е виновен
  • 4 Жалка работа

    0 0 Отговор
    На Перуката това му е любимото число (76),тогава още дете открил вълшебния вкус на ракията.И те така,сега лочи 76 г.уиски.