Last news in Fakti

10 Април, 2023 16:00 883 1

Дълбока криза в Челси на всички нива

  • челси-
  • футбол-
  • висша лига-
  • финансови проблеми

Ръководството прави грешка след грешка и изглежда не знае какво прави

Дълбока криза в Челси на всички нива - 1
Снимка: БГНЕС

Дълбока криза е обхванала Челси на всички нива. На терена „сините“ се превърнаха в посмешище, а през уикенда загубиха и от Уулвърхемптън. Ръководството прави грешка след грешка и изглежда не знае какво прави. Ясно е, че отборът няма да участва в европейските клубни турнири през следващия сезон, освен ако не сътвори чудо в Шампионска лига.

На „Стамфорд Бридж“ се подготвят за икономическа криза, след като похарчиха над половин милиард паунда за нови футболисти в рамките на последните 12 месеца. Последните финансови резултати на клуба чертаят дори още притеснителна картинка. Челси е първият клуб във Висшата лига, който регистрира загуби в размер на над 1 милиард паунда. До това се стигна, защото в Западен Лондон са прибавили нови 235 милиона паунда към дълга си. От пристигането на Тод Боули са похарчени 368 милиона паунда за 18 нови играчи, като в следващата финансова година влизат онези 323 милиона похарчени през януари.

Данните показват, че бившият спортен директор на клуба – Марина Грановская, е получила 35 милиона паунда от новите собственици, за да си тръгне от „Стамфорд Бридж“. Тя помогна и за прехвърлянето на клуба от Роман Абрамович в ръцете на новите собственици. Освен това още 15 милиона са разделени между бившия президент Брук Бък и останалото старо ръководство.

Също така в Челси има значително увеличение на заплатите в сравнение с миналогодишния отчет – цели 15 милиона отгоре. Приходите на клуба са се покачили с 46 милиона паунда заради края на ограниченията, предизвикани от COVID-19. Разходите от миналия сезон включват 77 милиона паунда за „обезценка на нови играчи“, както и 18 милиона за съдебни такси.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИРбушон

    3 0 Отговор
    Разходите не са проблем. Приходите ги няма!!!