Last news in Fakti

14 Април, 2023 19:17 931 5

ЦСКА 1948 си капарира третото място с лесен успех над Септември

  • цска 1948-
  • футбол-
  • септември

"Червените" победиха с 3:1

 ЦСКА 1948 си капарира третото място с лесен успех над Септември - 1

ЦСКА 1948 постигна комфортна победа с резултат 3:1 в гостуването си на Септември София в столично дерби от 26-ия кръг в родната efbet Лига. Всичко стартира в заключителните моменти на първото полувреме, когато Ивайло Чочев откри в 38-ата, а Бирсент Карагарен удвои в 41-ата минута.

В последната минута от редовното време на първата част Педриньо си отбеляза автогол и така върна домакините в срещата, преди Чочев да вкара второто си попадение в 52-ата минута и по този начин да оформи крайния резултат.

Мачът стартира мудно, но "червените" взеха превес към края на първото полувреме и, въпреки че допуснаха попадение, през втората част продължиха да доминират и не допуснаха да бъдат изненадани неприятно. Звездата на тима - Ивайло Чочев, пък продължава да води убедително в класацията при голмайсторите, след като днес реализира 18-ото и 19-ото си попадение.

Така ЦСКА 1948 събра 54 точки на третата позиция и има десет аванс пред Левски, който е с мач по-малко, докато Септември е 13-и с 22 пункта. В следващия кръг "червените" приемят Локомотив Пловдив, а Септември гостуват на Спартак Варна.

Срещата стартира в спокойно темпо с лек превес на домакините. Първият удар обаче беше отправен от гостите в десетата минута, когато Педриньо центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Ивайло Чочев стреля с глава, но много неточно в аут.

Две минути по-късно Септември пропусна невероятен шанс да открие резултата. Георги Русев загуби топката в половината на Септември и Петър Чуич моментално пробва извеждащо подаване за Мартин Петков на десния фланг, който избяга от Елитон в наказателното поле и стреля ниско към далечния ъгъл, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Даниел Наумов.

"Червените" опитаха да се настанят в половината на домакините в следващите минути, но така и не успяваха да стигнат нещо по-интересно пред вратата на Димитър Шейтанов.

В 29-ата минута обаче ЦСКА 1948 създаде първата си релана голова ситуация. Парвиз Умарбаев центрира от свободен удар в наказателното поле, където Чочев беше изпуснат и нанесе отличен удар с глава, но Шейтанов успя с върха на пръстите да отклони топката в лявата си греда и да предотврати сигурно попадение. Впоследствие кълбото беше изчистено.

Натискът на гостите даде резултат в 38-ата минута, когато те откриха резултата чрез Чочев. Полузащитникът отбеляза фантастично попадение директно от пряко свободен удар от около 20 метра и заби топката в левия ъгъл на Шейтанов, който нямаше как да се намеси – 0:1.

Само три минути по-късно ЦСКА 1948 стигна и до втори гол. Парвиз Умарбаев центрира от корнер на първа греда, където Бирсент Карагарен стреля отлично към вратата с глава от границата на вратарското поле, Шейтанов докосна топката, но нямаше да я избие и тя попадна в мрежата му за втори път – 0:2.

В последните секунди на редовното време на първата част Септември се върна в двубоя, но не и без доза късмет. Симеон Александров центрира от корнер във вратарското поле, където топката удари Педриньо, който не я видя от играчите пред него и я тя се насочи към вратата му. Даниел Наумов също не успя да се намеси и така резултатът беше намален – 1:2.

Седем минути след старта на втората част ЦСКА 1948 отново си върна аванса от две попадения. След изпълнение на странично хвърляне отдясно по атаката на тима Георги Русев игра с глава за Чочев, който пое топката, никой от футболистите на Септември не му се противопостави и халфът отправи несилен, но доста точен изстрел по земята от сериозна дистанция, който се спря в долния ляв ъгъл на Шейтанов – 1:3. Вратарят също можеше да се намеси по-добре в ситуацията. Малко след това обаче голмайсторът в efbet Лига получи контузия и напусна терена.

В 65-ата минута домакините имаха нелош шанс отново да се разпишат. Мартин Николов центрира отляво към наказателното поле, но силният вятър промени летежа на топката, което обърка Елитон и Ангел Лясков, след което тя попадна в Мартин Петков, който реши да завършва от въздуха от дъгата пред пеналтерията, но кълбото премина малко над напречната греда на излезлия също напред Наумов.

Гостите отстъпиха инициативата на опонента и в 72-ата минута Красимир Станоев шутира от дистанция пред наказателното поле, но беше блокиран. Топката обаче се върна в него и от същата дистанция нанесе нов удар, който беше силен, но прелетя на сантиметри над напречната греда на Наумов.

Седем минути по-късно Радослав Кирилов получи на левия фланг, влезе в наказателното поле и шутира, но над вратата.

Шест минути преди края на редовното време Русев центрира от корнер на далечната греда, където Симеон Петров беше изпуснат от Николов и стреля с глава, но в аут.

В последните минути ЦСКА 1948 вдигна отново оборотите и в 85-ата Русев мина безпроблемно покрай Асен Георгиев отляво и предостави кълбото на Октавио, който стреля пред дъгата на пеналтерията, но Шейтанов докосна топката и изби удара в долния му ляв ъгъл в корнер.

Малко преди изтичането на редовното време в игра след операция се завърна Александър Колев, който замени Светослав Диков.

До края не се случи нищо по-интересно и срещата завърши при този резултат.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така се прави !

    2 0 Отговор
    Само ЦСКА !
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Браво
  • 3 Хайде

    1 0 Отговор
    1914 ,кажи нещо! Тези,кви са? Какъв им е булстата?

    Коментиран от #5

  • 4 Баретите

    1 1 Отговор
    Докато Гела и неговият слуга Цеко ръководят футбола,успехи България няма да има
  • 5 Левски 1914

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хайде":

    Това си е съвсем нов отбор извървял честно пътя от В група до евбет лига , а не Ганчеви схеми и ТИРЕ - МЕНТЕ!