Last news in Fakti

20 Април, 2023 09:30 3 225 4

Филип Кръстев си тръгва, Левски може да имат нова халфова линия след лятото

  • филип кръстев-
  • футбол-
  • левски

Кръстев се прероди под ръководството на Стоилов и си спечели повиквателна за националния отбор

Филип Кръстев си тръгва, Левски може да имат нова халфова линия след лятото - 1

Халфът на Левски - Филип Кръстев, ще напусне клуба след края на сезона. 21-годишният футболист играе като преотстъпен на "Герена" от белгийския Ломел, а наемът му изтича през лятото. Основната причина за това е напускането на Станимир Стоилов. Полузащитникът беше привлечен именно от Мъри през зимата на миналия сезон и оттогава се превърна в основна част от полузащитата на отбора.

Кръстев се прероди под ръководството на Стоилов и си спечели повиквателна за националния отбор.

През 2020 година халфът беше купен от Сити Футбол Груп за 2 млн. евро, които бяха платени на Славия. Договорът му е до лятото на 2025 година. За Левски има 47 мача във всички турнири, в които вкара 10 попадения. През тази кампания е водещият реализатор на отбора с шест гола.

През последните месеци интерес към Кръстев имаше от португалския Витория Гимараеш, а турските медии твърдяха, че е желан и от Трабзонспор за заместник на Марек Хамшик.

Много е вероятно през следващия сезон Левски да има изцяло нова халфова линия, тъй като почти сигурно Андриан Краев също ще напусне. Към дефанзивния полузащитник, който е най-добрият футболист на "сините" през пролетта, има много сериозен интерес от чуждестранни клубове и очакванията са той да бъде продаден през лятото.

В полузащита на "Герена" разполагат още с Асен Чандъров, Асен Митков и Антоан Стоянов, чийто договор изтича, както и с преотстъпения в Спартак Варна Нейтън Олдър.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 1 Отговор
    Насо почва да разпродава футболистите за да възстанови парите на палмите.
  • 2 Вълк единак

    6 0 Отговор
    Жалко почва се. След прецакването на Мъри почва разпада на отбора. Много момчета бяха в Левски заради Мъри.
    Трибуните на стадиона се пълнеха заради надеждата ,,Мъри.
  • 3 Циганков

    4 4 Отговор
    Връща се във Филиповци.
  • 4 Сандо

    3 2 Отговор
    Трабва да се признае заслугата на Стоилов за превръщането на някои играчи в сериозни фигури със заявка за стабилна кариера.